October 2, 2020

Review-Sebamed Clear Face Mattifying cream, η κρέμα που με βοηθά να αντιμετωπίσω την "maskne"


    Όταν περνάς τα 40, πιστεύεις ότι έχεις ξεμπερδέψει επιτέλους με την ακμή κι ότι απο δώ και πέρα θα ασχολείσαι αποκλειστικά με ρυτίδες, χαλάρωση, πόδια χήνας, πεσμένα βλέφαρα, τέτοια ωραία πράγματα... Και ξαφνικά πλακώνει μια πανδημία στον πλανήτη και φοράμε όλοι τις μάσκες μας και τσουπ! να τα πάλι τα σπυράκια! Όχι βρε, δεν μου λείψατε καθόλου!!!

   Η υγρασία και η θερμότητα που δημιουργούνται κάτω από τη μάσκα μας, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και τη συνεχή τριβή του υφάσματος πάνω στο δέρμα είναι ό,τι καλύτερο για την ανάπτυξη βακτηρίων και βλαβερών μικροοργανισμών, που οδηγούν με τη σειρά τους σε πολλών ειδών ερεθισμούς και εξάρσεις ακμής. .. αν συμβαίνει λοιπόν και σε εσάς, μην απορείτε, δεν είστε οι μόνοι! Στο χώρο του skincare δημιουργήθηκε ο καινούριος όρος maskne (από την ένωση των λέξεων mask acne) και αναφέρεται στην ακμή που προκαλείται από την εκτεταμένη χρήση μάσκας. Ως θύμα της maskne, αναγκάστηκα κι εγώ να δω την καθημερινή μου skincare ρουτίνα με άλλο μάτι κι έτσι, αναζητώντας προϊόντα για να αντιμετωπίσω αυτό το αναπάντεχο χάλι στο πηγούνι και τα μάγουλά μου, ανακάλυψα την Clear Face Mattifying cream από την εταιρεία  SebaMed (την οποία δεν ήξερα και πολύ χαίρομαι που γνώρισα!).

    Πάμε να δούμε αναλυτικά το προϊόν και τις εντυπώσεις μου! 

 
 
Λίγα λόγια για την εταιρεία...
Η SebaMed ιδρύθηκε το1957 από τον Γερμανό δερματολόγο Dr. Heinz Maurer και προτείνεται από τους ειδικούς παγκοσμίως .
Η SebaMed αποτελεί μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές μάρκες φροντίδας του δέρματος και όλα τα προϊόντα της περιέχουν υψηλής ποιότητας ενεργά συστατικά και pH 5.5, έτσι ώστε μα εξασφαλίζουν την υγεία της επιδερμίδας και να προστατεύουν τον όξινο φυσικό της μανδύα.Τα προϊόντα SebaMed δημιουργούνται από δερματολόγους και φαρμακοποιούς, είναι ιδανικά για ευαίσθητα και προβληματικά δέρματα και όλες τις ηλικίες και μπορούν να καλύψουν ανάγκες όπως αντιμετώπιση της ακμής και της λιπαρότητας, έντονη ξηρότητα και αντιγήρανση, αλλά και βρεφική φροντίδα και καθημερινή περιποίηση μαλλιών και σώματος.


Τι λέι η εταιρεία για αυτό το προϊόν:
Η δερματολογικά ελεγμένη σειρά sebamed CLEAR FACE skin care βοηθά στην εξυγίανση του λιπαρου και με τάσεις ακμής δέρματος, προλαμβάνει και καταπολεμά τα μαύρα στίγματα κια τα σπυράκια και αποκαθιστά την ισορροπία της επιδερμίδας. Η κρέμα Clear Face Mattifying Cream έχει μη λιπαρή σύνθεση και τιμή pH 5.5, φιλικό προς το φυσικό pH της επιδερμίδας (που κυμαίνεται συνήθως από 4,8 ως 6) και με τακτική χρήση μειώνει τη γυαλάδα, τους ερεθισμούς και το σχηματισμό ατελειών και ρυθμίζει την παραγωγη σμήγματος στις λιπαρές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και καταπραΰνει. Χαρίζει ματ αποτέλεσμα, απορροφάται γρήγορα και περιέχει αλόη βέρα και υαλουρονικό οξύ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επούλωση της επιδερμίδας μετά από εντατικές θεραπείες κατά τηςακμής.


 Η γνώμη μου
Για να ηρεμήσω τα νεοαποκτηθέντα σπυράκια μου, έψαξα στο διαδίκτυο για εξειδικευμένα προϊόντα κατά της ακμής που να μην είναι πολύ σκληρά και επιθετικά, αλλά με συστατικά που ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα. Στη λίστα των συστατικών της Clear Face Mattifying cream είδα κάτι που με ενθουσίασε: το εκχύλισμα αλόης είναι δεύτερο στη σειρά, γεγονός που σημαίνει ότι το ποσοστό της περιεκτικότητάς της είναι πολύ υψηλό - τέλεια, θεωρώ την αλόη ό,τι καλύτερο για το ερεθισμένο δέρμα. Λίγο παρακάτω στη λίστα βλέπουμε πανθενόλη, επίσης εξαιρετικό συστατικό για ενυδάτωση και καταπράυνση, αλλά και νιασιναμίδη, που ηρεμεί, βοηθά στην ρύθμιση της λιπαρότητας και στον αποχρωματισμό των σκούρων σημαδιών και κοκκινίλων που αφήνουν τα σπυράκια.  
Στη σύνθεση της συγκεκριμένης κρεμούλας περιλαμβάνονται επίσης:
Aesculus hippocastanum seed (Horse Chestnut) extract, - αντιφλεγμονώδες και στυπτικό εκχύλισμα
Faex extract, πηγή βιταμινών Β
Sodium Hyaluronate, παράγωγο του υαλουρονικού οξέος
 Zinc Gluconate,- γλυκονικός ψευδάργυρος, αντιβακτηριδιακός και ρυθμιστής της πλεονάζουσας παραγωγής σμήγματος
 καφεΐνη , αντιοξειδωτική, με ιδιότητες κατά της ερυθρότητας
 βιοτίνη και αλλαντοΐνη, επίσης πολύ ευεργετικά συστατικά για την καλή υγεία της επιδερμίδας... 
 
διαβάζοντας αυτή τη λίστα, είπα "εγώ αυτό πρέπει να το δικιμάσω!!"
Ωραία όλα αυτά τα θεωρητικά, τελικά όμως πώς είναι το προϊόν;
__________________________________________________
 
Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα σε κρέμα και τζελ και δεν χρειαζομαι μεγάλη ποσότητα. Γλιστρά πάνω στην επιδερμίδα και απλώνεται τέλεια, απορροφάται πολύ γρήγορα και αφήνει απαλή αίσθηση και ματ αποτέλεσμα, που διαρκεί για πάρα πολλές ώρες Έχει ευχάριστη, δροσερή και διακριτική μυρωδιά - σύμφωνα με τη θέση της ένδειξης Parfum στην παραπάνω λίστα, το ποσοστό αρωματικών ουσιών πρέπει να είναι γύρω στο 1%.
 

 
Χρησιμοποιώ αυτή την κρέμα μόνο τις ημέρες που τα σπυράκια μου κάνουν πάρτυ🥳 και τον υπόλοιπο καιρό την αντικαθιστώ με άλλα προϊόντα που δοκιμάζω αυτή την εποχή. Όταν λοιπόν τη φοράω (συνήθως μαζί με το Physician's Formula Rosé All Day Oil-Free Serum ), το δέρμα μου είναι λιγότερο λιπαρό, η γυαλάδα μειώνεται δραματικά και αισθάνομαι ότι πραγματικά συμβάλλει στο να υποχωρήσουν πιο γρήγορα οι φλεγμονές. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι ότι δεν μου προκαλεί κανέναν ερεθισμό και δεν επιτείνει την άσχημη φάση που περνά το δέρμα μου (αυτό είναι και το μεγαλύτερο άγχος μου, να μην χειροτερεύσω την κατάσταση με κάποιο λάθος προϊόν), αντιθέτως, το καλμάρει και το βοηθάει να συνέλθει.

Το μόνο μου παράπονο (ως γνωστό στραβόξυλο) είναι ότι δεν ενυδατώνει επαρκώς τις ξηρές μου περιοχές, δηλαδή τα μάγουλά μου, τα οποία νιώθω ότι χρειάζονται έξτρα φροντίδα μετά από λίγες ώρες... αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Άλλωστε η συγκεκριμένη κρέμα έχει άλλο σκοπό και δεν πρέπει να είμαι αχάριστη - τη βρήκα έτσι κι αλλιώς τη λύση, βάζω λίγο ενυδατικό σέρουμ ή μια πιο ενυδατική κρέμα στα συγκεκριμένα σημεία και problem solved!
 
 
 
 Συμπέρασμα: 

Εξαιρετικό προϊόν για την αντιμετώπιση της maskne, αλλά και της κλασικής ακμής - θεωρώ ότι όσοι έχουν λιπαρό δέρμα, θα την εκτιμήσουν δεόντως! Ειδικά οι νεαρότερες ηλικίες που έχουν πιο έντονα θέματα με λιπαρότητα θα αγαπήσουν αυτή την κρεμούλα. Σε γενικές γραμμές τη βρίσκω μία τέλεια επιλογή για όσους θέλουν μια ελαφριά ενυδατική κρέμα που να χαρίζει ματ αποτέλεσμα.
 
 

    Σίγουρα θα δοκιμάσω κι άλλα προϊόντα της SebaMed από το e-shop parfimo.gr,, στο οποίο βρήκα και την Clear Face Mattifying cream (έχω ήδη τελειώσει ένα μπουκαλάκι-δείγμα από μια κρέμα σώματος που ήταν υπέροχη).  Στη σειρά Clear Face υπάρχει επίσης η μπάρα σαπουνιού Cleansing Bar, ο αφρός Anti-Bacterial Cleansing Foam, η τονωτική Facial Toner, το απολεπιστικό Gentle Scrub, το ενυδατικό Care Gel και τα Anti-Pimple gel και Anti-Pimple cream για τοπική χρήση. Εκτός από τα προϊόντα του συγκεκριμένου brand,  σε αυτό το online κατάστημα έχει πάντα πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, τις οποίες προτείνω να τσεκάρετε οπωσδήποτε.


UPDATE - Δείτε εδώ τις εντυπώσεις μου από δύο ακόμα προιοντα SebaMed

Αυτά από εμένα για την ώρα...

Να φροντίζετε πάντα αυτόν που φροντίζει όλα τα υπόλοιπα...
δηλαδή, τον πολύτιμο εαυτο σας💗

               Σας φιλώ!


 

 

Διαβάστε και αυτό!

💜CATRICE: Όλη η νέα βασική σειρά φθινόπωρο/χειμώνας 2020

💗Review - Τα αγαπημένα μου από την Juliette Armand  

💓Summer empties 2020 part 3 (face) 

 

 

No comments: