October 28, 2020

Review - Lancaster Total Age Correction Dark Spot Correction & Glow Amplifier serum spf 15

     Για το πρωινό μου skincare routine αναζητώ ορούς με βιταμίνη C, εκχύλισμα γλυκόριζας και νιασιναμίδη... γιατί όση λάμψη κι αν έχεις, δεν είναι ποτέ αρκετή! 'Ολα τα παραπάνω συστατικά συμβάλλουν στην εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας τον αποχρωματισμό των σκούρων κηλίδων και την αποκατάσταση της φωτεινότητας, οπότε, απλά, τα αγαπώ! Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ το Dark Spot Correction & Glow Amplifier serum από τη σειρά Total Age Correction της Lancaster, το οποίο εντόπισα στο parfimo.gr - πάμε να το δούμε αναλυτικά και να σας πω τις εντυπώσεις μου!



Λίγα λόγια για την εταιρεία...
Η Lancaster Cosmetics δημιουργήθηκε το 1946 από τον βιομήχανο Georges Wurz και τον Dr Eugène Frezzatti, χημικό, εξειδικευμένο στην κοσμετολογία. Εγκατέστησαν το εργαστήριό τους στην Boulevard Ρrincesse Grace, στο Monaco και η συγκεκριμένη διεύθυνση στάθηκε σημαδιακή, αφού η πριγκίπισσα Grace Kelly έγινε μία από τις πιο πιστές πελάτισσες του brand. Τα πρώτα best seller προϊόντα ήταν η “Crème Embryonnaire pour la nuit”και η “Ligne Roset". Το 1965, η Lancaster ανοίγει το πρώτο της πολυτελές Beauty School με spa, boutique προϊόντων και σχολή αισθητικής στην πασίγνωστη  rue du Faubourg Saint-Honoré στο Παρίσι, ενώ στα 1970s το όνομα της εταιρείας γίνεται συνώνυμο με τη χλιδή και τη λάμψη της Γαλλικής Ριβιέρας, του Μονακό και της πριγκίπισσας Grace Kelly, για την οποία δημιουργήθηκε και η σειρά “Ligne Princière”. Οι συσκευασίες των συγκεκριμένων προϊόντων σε λευκό και χρυσό έφεραν μια βασιλική σφραγίδα, που όριζε τη Lancaster "Appointed Supplier to Her Serene Highness Grace of Monaco”, τον επίσημο προμηθευτή της πριγκίπισσας.  Το 1971, την εποχή που το μαυρισμένο δέρμα είναι πολύ στη μόδα, η Lancaster κυκλοφορεί το πρώτο της αντιηλιακό στην εμβληματική πορτοκαλί συσκευασία και τα καινοτόμα self tan και bronzing makeup προϊόντα, που είναι από τα best seller της μέχρι και σήμερα. Καινοτομεί και το 1976, όταν λανσάρει τα πρώτα της αντιγηραντικά προϊόντα με ρετινόλη, ενώ το 1986 προωθεί την ιδέα της λιγότερης έκθεσης στον ήλιο με τα πρώτα tan maximising προϊόντα της αγοράς.  Σήμερα η Lancaster διαθέτει πάνω από 500 πατέντες και 100 βραβεία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 επιστημονικές έρευνες.
 
 
 

Τι λέει η εταιρεία για αυτό το
προϊόν ...
Το Dark Spot Correction & Glow Amplifier serum SPF15 είνα ένας ορός με διορθωτική και αντιοξειδωτική δράση κατά των δυσχρωμιών με την τεχνολογία Full Light Technology, που καταπολεμά τα σημάδια και τις σκούρες κηλίδες, είτε προέρχονται από το πέρασμα του χρόνου, είτε από την περιβαλλοντική μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία. Το ενεργό του σύμπλοκο ελέγχει τον μηχανισμό παραγωγής μελανίνης, βελτιώνοντας τον τόνο των ήδη εμφανών σημαδιών και αποτρέποντας τη δημιουργία νέων και η σύνθεσή του περιεχει ιριδίζουσες χρωστικές που φωτίζου άμεσα την επιδερμίδα και ενισχύουν τη φυσική της λάμψη. Ιδανικός ορός για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ειδικά για τις κανονικές και μεικτές, με μη λιπαρή υφή που δεν κολλάει.
 
 
 
 
 
 Ingredients list
Αν διαβάζετε τα Reviews μου, θα ξέρετε ότι είμαι skintelligent και πάντα πριν αγοράσω ένα skincare προϊόν, έχω την "κακή" συνήθεια να ελέγχω τις λίστες των συστατικών. Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, δεν μπορώ να γνωρίζω τον ακριβή ρόλο που παίζει κάθε συστατικό σε μια καλλυντική σύσταση, δεν είμαι cosmetic formulator, ούτε είναι σωστό να κρίνουμε ένα προϊόν μόνο από τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία του, χωρίς να το δοκιμάσουμε - υπάρχουν όμως κάποια συστατικά που ξέρω ότι αγαπώ, κάποια που προτιμώ να αποφεύγω και κάποια άλλα που πολλές φορές δεν δικαιολογούν την (συνήθως τσιμπημένη) τιμή ενός προϊόντος. ..  Μου αρέσει, λοιπόν να διαβάζω και να αναλύω με τις γνώσεις που έχω τα ingredients lists των προϊόντων, να μαθαίνω διαρκώς περισσότερα και να μοιράζομαι μαζί σας τα συμπεράσματα και τις πληροφορίες μου! 
 
Πάμε να δούμε τώρα μερικά ενδιαφέροντα συστατικά που θα βρούμε στη μακρά λίστα αυτού του ορού.
 
γλυκερίνη και Butylene Glycol στην κορυφή της λίστας (άρα σε πολύ υψηλή περιεκτικότητα), υπέροχα ενυδατικά συστατικά
 
Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate και άλλα αντιηλιακά φίλτρα για τον δείκτη προστασίας 15 που παρέχει το προϊόν, τον οποίο όμως δεν θεωρώ άξιο λόγυ (από spf 30 και πάνω συζητάμε!)

 νιασιναμίδη, αγαπημένη μορφή βιταμόνης Β3 με πολλαπλά οφέλη (βοηθά στη μείωση της δυσχρωμίας,  στη μείωση των ορατών πόρων και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνο, ενισχύει το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας βελτιώνοντας έτσι την ενυδάτωσή και την αντοχή της και χαρίζει λάμψη)

 Behenyl alcohol, ένα "λιπαρό" (και όχι προβληματικό για την επιδερμίδα) αλκοόλ, που συνήθως χρησιμοποιείται στις καλλυντικές φόρμουλες για να δώσει πυκνόττα και ευχάριστη, γαλακτώδη  υφή

 Ascorbic Acid, την καθαρή και πιο αποτελεσματική (αλλά ταυτόχρονα ασταθή) μορφή της βιταμίνης C, αλλά και  Ascorbyl Palmotate, ένα πιο σταθερό παράγωγο του ασκορβικού οξέος 

 Angelica Archangelica root extract, δηλαδή εκχύλισμα του βοτάνου αγγελικής, με θεραπευτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
 
 Bellis Perrennis flower extract, eεκχύλισμα μαργαρίτας (πρώτη φορά βλέπω αυτό το συστατικό σε καλλυντικό!) , που βελτιώνει τις δυσχρωμίες, αποτρέπει τη δημιουργία τους και προστατεύει από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας
 
 Bifida Ferment Lysate, έναν εξαιρετικό  τύπο προβιοτικού (είναι και ένα από τα βασικά συστατικά του ορού Genifique της Lancome) που ενυδατώνει, δυναμώνει την άμυνα της επιδερμίδας και προστατεύει από τις ακτίνες UV
 
 Camelia Sinensis leaf extract, δηλαδή εκχύλισμα πράσιονου τσαγιού με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
 
Coffea Arabica seed extract, εκχύλισμα σπόρων πράσινου καφέ, που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, συσφίγγει, λειαίνει και φωτίζει την επιδερμίδα, μειώνει την ερυθρότητα και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία 
 
Licorice root extract, εκχύλισμα γλυκόρριζας, με αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση
 
 Mica, ένα φυσικό μεταλλικό συστατικό που συναντάμε σε πολλά προϊότα μακιγιάζ  που χαρίζουν λάμψη (βασικά, όπου υπάρχει shimmer, υπάρχει mica...)
 
Palmaria Palmata extract, εκχύλισμα κόκκινης άλγης, πλούσιο σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο,  σίδηρο και βιταμίνη Β

 ________________________________________________________
 
⭐ Στην ίδια λίστα βρίσκουμε, εκτός από την ένδειξη Parfum/Fragrance,  αρκετά  ακόμα αρωματικά συστατικά , όπως Citronellol, Bitter Orange Peel extract και Linalool, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στις πολύ ευαίσθητες ή/και προβληματικές επιδερμίδες, που καλό είναι να προτιμούν τα fragrance free προϊόντα.

 

 
 
Η γνώμη μου
Η παραπάνω λίστα μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και με έπεισε να δοκιμάσω αυτό τον ορό, μια που περιέχει πολλά από τα συστατικά που αγαπώ και προτιμώ. Είχα, λοιπόν, μεγάλη περιέργεια για την απόδοσή του!
Η συσκευασία του είναι λιτή, κομψή με πολύ βολική αντλία/δοσομετρητή (τώρα τελευταία αντιπαθώ τα droppers, αυτά τα pumps μου φαίνονται πιο εύχρηστα... παραμεγάλωσα και είμαι όλο παραξενιές, μου φαίνεται!). Η μυρωδιά του είναι ελαφριά και ευχάριστη και η λεπτή υφή του μοιάζει με τζελ/κρέμα, γλιστρά και απλώνεται εύκολα πάνω στο δέρμα και με απαλό μασαζ απορροφάται σε δευτερόλεπτα, χωρίς να αφήνει κολλώδη ή λιπαρή αίσθηση.
 
 


     Για να δει κανείς αποτελε΄έσματα από τέτοιου είδους προϊόντα , θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί καθημερινά και με ευλάβεια - τα σημάδια και οι σκουρόχρωμες κηλίδες θέλουν πολύ χρόνο για να βελτιωθούν και σε μερικές περιπτώσεις δεν διορθώνονται ποτέ...   Η  Lancaster υποστηρίζει ότι με συστηματική χρήση για ένα μήνα ο τόνος και η λάμψη της επιδερμίδας βελτιώνονται ορατά, ενώ σε δύο μήνες η ένταση του σκούρου χρώματος των σημαδιών έχει  πολύ εμφανή μείωση. Εγώ χρησιμοποιώ αυτό το σέρουμ εδώ και ένα μήνα κάθε πρωί κι έχω να δηλώσω τα εξής...
 
    Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια μεγάλη διαφοερά σε κάποια κοκκινωπά και καφέ σημαδάκια που έχω εδώ και χρόνια στο πρόσωπο μου.  Αυτ'ο ομως που βλέπω μετά βεβαιότητος ειναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν συμβάλλει πολύ στο να εξαλειφθούν γργορότερα τα σημάδια που μένουν από τα σπυράκια που βγάζω αυτή την εποχή. Προσπαθώ να μην τα πειράζω (κι ευτυχώς τα καταφέρνω!), πάντα όμως αφήνουν πίσω τους έντονες και πεισματάρικες κοκκινίλες που με συνοδεύουν για πολύ καιρό - αυτός ο ορός μειώνει την εμφάνισή τους σε πολύ σύντομο διάστημα, σε λίγες μέρες εέχουν σχεδον εξαφανιστεί και ξέρω ότι αυτό οφείλεται σε αυτό το προϊόν, γιατί δεν άλλαξα κάτι άλλο στο καθημερινό μου skincare routine.
 

    Συμπέρασμα...
    Το  Total Age Correction Dark Spot Correction & Glow Amplifier serum spf 15 περιέχει μια πληθώρα πολύ αξιόλογων συστατικών, που στοχεύουν στην μείωση των σημαδιών και την αποφυγή νέων. Είναι πολύ ευχάριστο στη χρήση  και στρώνει πολύ καλά στο μεικτό μου δέρμα. Η γενικότερη όψη ης επιδερμίδας μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και από τότε που το προσέθεσα στην πρωινή μου ρουτόνα,  η ένταση των σημαδιών που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα μειώνεται αρκετά γρήγορα.  Θα συνεχίσω ευχαρίστως να το χρησιμοποιώ καθημερινά και πολύπιθανώς να το αναζητήσω ξανά!
   Στο parfimo.gr βρίσκω συνέχεια επώνυμα προϊόντα από πολλές γνωστές εταιρείες σε φοβερές τιμές (και είναι 100% αυθεντικά), οπότε ανυπομονώ να δω και τις προσφορές του για το επερχόμενο  black friday  στις 27 Νοεμβρίου (μετά την ονομαστική μου εορτή στις 25, θα εχω τέλεια δικαιολογία να κάνω δωράκια στον εαυτό μου 🙋)
 

 
     Πριν σας αφήσω, ρίξτε μια ματιά και εδώ...
 
    Ααααυτά από μένα και για σήμερα...
      Να προσέχετε και να φροντίζετε με αγάπη τον πολύτιμο εαυτό σας💌
 
       Σας φιλ'ω

 

No comments: