July 28, 2020

Summer empties 2020 part 1


       Καλοκαίρι στην πόλη, ζέστη, ιδρώτας, αντιηλιακό, πλύσιμο χεριών, ντους, κρέμα χεριών, καφές με πολλά παγάκια, παγωτό, ξανά αντιηλιακό, ξανά ντους... διακοπές φέτος δεν έχει, (παραλίες και πισίνες μόνο σε φωτογραφίες!), έχει όμως πάντα πολλή περιποίηση και empties!
 




summer empties 2020 - part 1
________________________________



Avon Nutraeffects Radiance day cream spf 20  50 ml
Έχω αγοράσει αρκετές φορές αυτή την κρεμούλα, γιατί έχει πολύ καλή τιμή, όταν μπαίνει σε προσφορά (γύρω στα 7 ευρώ), η ελαφριά σύνθεσή της ταίριαξε στο μεικτό μου δέρμα και μου αρέσει ειδικά για το καλoκαίρι-ακόμα καλύτερη είναι η Balance, η εκδοχή για ματ αποτέλεσμα, που χρησιμοποιώ αυτό το διάστημα.


 Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced
face protection mist spf 50  75 ml
Αυτό το αντιηλιακό σε μορφή spray είναι πολύ βολικό - ανανεώνεις εύκολα τον δείκτη προστασίας σου από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε χρόνο μηδέν. Έχει μη λιπαρη σύνθεση, δεν φράζει τους πόρους, μπορεί άνετα να φορεθεί και πάνω από το μακιγιάζ και προσφέρει επίσης προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στα μείον του η έντονη μυρωδιά του, η μικρή συσκευασία (τα 75 ml τελειώνουν γρήγορα...) και το γεγονός ότι χρειάζεται αρκετή ποσότητα για να καλυφθεί όλο το πρόσωπο και να είναι επαρκώς προστατευμένο. Το βρήκα πρόσφατα σε προσφορά (γύρω στα 6 ευρώ) και το ξαναπήρα - υπάρχει αντίστοιχο προϊόν από την La Roche Posay, το οποίο και είχα δοκιμάει παλαιότερα, μην το προτιμησετε όμως, έχει διπλάσια τιμή και είναι ακριβώς ίδιο με το Garnier.


 Avon Scent Mix Pure Ocean eau de toilette 30 ml
Ένα ανάλαφρο, δροσερό αρωματάκι, ιδανικό για το καλκαίρι, με ένα όμως βασικό μειονέκτημα: τραγική διάρκεια! Μετά από μία ώρα το πολύ, δεν μυρίζει απολύτως τίποτα, στο δικό μου δέρμα τουλάχιστον - το ίδιο θέμα έχω και με τα άλλα δύο αρωματάκια της ίδιας σειράς που κατέχω και δεν θα τα ξαναπροτιμήσω, ούτε και τα προτείνω!


 Yves Rocher Moni de Thaiti 
Traditional Tiare oil 100 ml 
Πολύ αγαπημένο μου πολυχρηστικό  προϊόν, για το οποίο έκανα παλιότερα και ένα review  και ένα από τα ελάχιστα έλαια που χρησιμοποιώ γενικώς σε σώμα και μαλλιά- έχω συνδέσει την απίθανη μυρωδιά του με το καλκαίρι και προτείνω να τσεκάρετε όλη τη σειρά Monoi του Yves Rocher, έχει πολύ αξιόλογα προϊόντα!



 Blue Scents Pomegranate body lotion 300 ml
Ανακάλυψα την υπέροχη ελληνική εταιρεία Blue Scents πριν από τέσσερα χρόνια, την αγαπώ και την προτείνω σε όλες! Η συγκεκριμένη λοσιόν σώματος είναι από τις πιο αγαπημενες μου, έχει πολύ ωραία συστατικά και τέλεια μυρωδιά που μένει στο δέρμα (είχα πάρει και το αντίστοιχο eau de toilette) . Με βλέπω πάλι να την αγοράζω σύντομα...


 Bioderma Hydrabio moisturising makeup removing
micelle solution Dehydrated/sensitive skin 250 ml
Είμαι κι εγώ από αυτές τις φαν των νερών micellaire που θεωρούν κορυφαίο το original της Bioderma με το ροζ καπάκι. Ομολογώ όμως ότι και η συγκεκριμένη εκδοχή της ίδιας εταιρείας για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη, αν και έχω  μεικτή επιδερμίδα.





Herbal Essences White Strawberry and Sweet Mint clear shampoo 400 ml
Η δεύτερη συσκευασία από αυτό το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που τελειώσαμε στο σπίτι, γιατί όλοι έχουμε λιπαρές ρίζες και μας άρεσε οικογενειακώς... Μυρίζει πολύ ευχάριστα, έχει 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και σκοπεύω να δοκιμάσω κι άλλα σαμπουάν της ίδιας εταιρείας.


Yves Rocher Long Lasting moisturising hand cream 
with organic arnica75 ml
Το συχνό πλύσιμο χεριών απαιτεί και συχνή ενυδάτωση! Αυτή η κρεμούλα είναι αρκετά συμπαθητική, με ελαφριά μυρωδιά και φυσικά συστατικά - καλή, αλλά τίποτα το συγκλονιστικό.


 Oriflame Intense hand protection concentrate
severely dry hands 50 ml
Άλλη μια κρέμα χεριών με απαλό άρωμα και συμπυκνωμένη σύνθεση για πολύ ξηρά χέρια - επίσης συμπαθητική, αλλά τη χρησιμοποιούσα μόνο το βράδυ, γιατί αργούσε να απορροφηθεί - λογικό, αφού απευθύνεται σε πολύ αφυδατωμένα δέρματα.


 Oriflame Optimals Hydra Radiance gel wash 150 ml
Ένα απλό τζελ καθαρισμού για μεικτό/κανονικό δέρμα που μπορώ να πω ότι με άφησε αδιάφορη και δεν θα το ξαναπροτιμήσω, κυρίως γιατί το δεύτερο συστατικό του, άρα  και πολύ υψηλό σε περιεκτικότητα είναι το SLS (Sodium Laureth Sulphate, που έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί αφυδάτωση και ερεθισμούς - προτιμώ να το αποφεύγω, ειδικά όταν το βλέπω τόσο ψηλά σε μια λίστα συστατικών (από τότε που άρχισα να μαθαίνω και να διαβάζω αυτές τις λίστες, κάνω πολύ καλύτερες και στοχευμένες αγορές!)


Avon Anew Solar Advance spf 50
Ultra Matte Anti-ageing sun protection  50 ml 
Αν δεν "πετσοκόβετε" τις συσκευασίες των προϊόντων που έχουν φτάσει στο τέλος τους, προτείνω να ξεκινήσετε άμεσα - η ποσότητα του που κρύβεται μέσα είναι απίστευτη! (θα κόψω φυσικά και τις προαναφερθείσες κρέμες χεριών πριν τις πετάξω, δεν θα μου γλυτώσουν!)
Η συγκεκριμένη αντιηλιακή κρέμα έχει διακριτική μυρωδιά και oil free σύνθεση, δεν δίνει όμως αμέσως ματ αποτέλεσμα, πρέπει πρώτα να απορροφηθεί καλά, κάτι που συμβαίνει μετά από δέκα λεπτά περίπου και η γυαλάδα μειώνεται αισθητά. Γενικώς αφήνει πολύ απαλή και ενυδατωμένη την επιδερμίδα μου και μάλλον θα την ξαναπάρω.


 
Ελπίζω να περνάτε τέλεια, όπου κι αν διαβάζετε αυτό το άρθρο!
Σας φιλώ



Διαβάστε επίσης...

No comments: