February 14, 2021

Review - Revox Just Peptides 10% serum + Salicylic Acid 2% Peeling solution από το parfimo.gr

      Λάτρεις της ομορφιάς και της περιποίησης,  συμπάσχοντες skincare junkies και ομοιοπαθείς εξερευνητές νέων καλλυντικών,   καλώς ήλθατε... βρίσκεστε στο σωστό σημείο για λεπτομερή skincare reviews, προτάσεις νέων προϊόντων και βουτιές σε λίστες συστατικών!  Σε αυτό το άρθρο σας έχω τις εντυπώσεις μου από δύο ακόμη προϊόντα της ισπανικής εταιρείας  Revox (για να διαβάσετε το πρώτο μου Revox review, κάντε τώρα ένα κλικ εδώ). Το είχα δηλώσει, άλλωστε, ότι θα δοκιμάσω σίγουρα κι άλλα προϊόντα από αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία... κι εδώ σας έχω όλα όσα πρέπει να ξερετε για τον ορό πεπτιδίων Just Peptides 10% Multi-cocktail serums και για το απολεπιστικό προϊόν Just Salicylic acid 2% Peeling Solution . Όπως είχα πει και στο προηγούμενό μου άρθρο για τη Revox, τα προϊόντα της τα βρίσκω στο πολύ αξιόλογο e-shop parfimo.gr, το οποίο, εκτός από σούπερ τιμές και πολλά brands που δεν βρίσκω αλλού, διαθέτει και δυνατότητα αποστολής με αντικαταβολή, κάτι που πάντα προτιμώ στις διαδικτυακές αγορές μου...  πρόλογος τέλος, η φλυαρία με έπιασε πάλι, πάμε να δούμε τα προϊόντα
 
 

 
Πάμε όμως αρχικά να δούμε τι λέει η εταιρεία για το πρώτο προϊόν ...
Το Revox Just Peptides 10% Multi-Cocktail serum είναι ένας ορός με πεπτίδια για το πρόσωπο και τον λαιμό. Τα πεπτίδια είναι σύνθετα μόρια από αλυσίδες αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών που με τη σειρά τους αποτελούν τα θεμελιώδη δομικα στοιχεία της επιδερμίδας. Τα πεπτίδια ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που διατηρούν την νεανική και υγιή εμφάνιση του δέρματος - χωρίς αυτα, μειώνεται η σφριγηλότητα και η ελαστικότητά του, αλλάζει η υφή του και αρχίζουν να εμφανίζονται ρυτίδες. Η σύνθεση αυτού του ορού είναι ελαφριά, απορροφάται γρήγορα και καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ, δεν θα πρέπει όμως να συνδυάζεται με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C ή οξέα όπως AHA και BHA, καθώς αυτά τα ενεργά συστατικά μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των πεπτιδίων ή/και να προκαλέσουν ερεθισμό.
 

 
Ingredients: Water / Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Polysorbate-20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Pectin, Hydrolyzed Vegetable Protein, Serine, Arginine, Proline, Phenoxyethanol, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Disodium EDTA.
 
 
Τι βλέπουμε σε αυτή τη λίστα συστατικών
Γλυκερίνη και Butylene Glycol στην κορυφή της λίστας, δύο πολύ ενυδατικά και απαλυντικά συστατικά που βελτιώνουν την υφή της επιδερμμίδας και χρησιμοποιούνται ευρέως στις καλλυντικές συνθέσεις.
Palmitoyl Tripeptide-1και  Palmitoyl Tetrapeptide-7, δύο συνθετικά πεπτίδια που έχουν την ικανότητα να διαπερνούν με ευκολία την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος,  να ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και να δίνουν «σήμα» στο δέρμα να αρχίσει να επουλώνεται και να αποκαθιστά τις βλάβες.  
 Propylene Glycol και Sodium Hyaluronate (μορφή υαλουρονικού οξέος), που συγκρατούν την υγρασία στην επιδερμίδα και αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης
Υδρολυμένη φυτική πρωτεΐνη, για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση
  Serine (σερίνη), ένα αμινοξύ που αποτελείται από φυσικούς ενυδατικούς παράγντες (NMF, Natural Moisturizing Factors) και κερατίνη, καθώς και Arginine (αργινίνη) και Proline (προλίνη), δύο ακόμη αμινοξέα που δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά - και τα τρία συμβάλλουν σημαντικά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

  Το προϊόν δεν περιέχει αλκοόλ, αρωματικές και χρωστικές ουσίες και parabens.


Η γνώμη μου
Ήθελα οπωσδήποτε να συμπεριλάβω ένα προϊόν με πεπτίδια στην skincare ρουτίνα μου για ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου - από την ηλικία των 20 ετών και μετά, κάθε χρόνο χάνουμε 1% από το φυσικό κολλαγόνο που παράγει η επιδερμίδα μας... και στην αξιοσέβαστη ηλικία που βρίσκομαι εγώ, οι απώλειες είναι πολύ, πολύ μεγάλες και δεν θέλω να γίνω σαν σταφίδα! Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά ενδιαφέροντα προϊόντα με πεπτίδια κι εγώ προτίμησα το συγκεκριμένο, πρώτον, γιατί είναι σε μορφή ορού (επομένως πιο συμπυκνωμέρνο και πιο δραστικό) και δεύτερον, γιατί οι συνθέσεις αυτής της εταιρείας είναι πολύ απλές και καθαρές, οπότε δεν θα επιβαρύνω το δέρμα μου με περιττά συστατικά - γενικά το τελευταίο διάστημα τείνω πολύ προς τις στοχευμένες και μινιμαλιστικές φόρμουλες και προσπαθώ να αποφεύγω συστατικά που ενδεχομένως να δημιουργήσουν κάποιον ερεθισμό, όπως αιθέρια έλαια και αφυδατικά αλκοόλ. Άλλωστε, όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται και πιο ευαίσθητο... οπότε προσέχουμε, για να έχουμε!


     Η συσκευασία είναι πολύ απλή, ένα γυάλινο μπουκαλάκι σκούρου χρώματος (προφανώς για να μην αλλοιωθεί το προϊόν από την έκθεση στο φως) με δοσομετρητή - εγώ τον γεμίζω και τον αδειάζω όλο στο χέρι μου για να καλύψω πρόσωπο και λαιμό, δεν μετράω σταγόνες. Η διάφανη και άοσμη σύνθεση αυτού του ορού έχει πολύ ελαφριά υφή, μοιάζει, θα έλεγα, με υδαρρές τζελ - απλώνεται πανεύκολα σαν νεράκι και αρχικά αφήνει λίγο κολλώδη αίσθηση, απορροφάται όμως ταχύτατα, αυτή η αίσθηση εξαφανίζεται και το δέρμα μου μένει πολύ απαλό και ενυδατωμένο. Μου θυμίζει πολύ το αποτέλεσμα που αφήνουν τα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, συστατικό που βεβαίως υπάρχει και σε αυτή τη  σύνθεση. 
 
    Το χρησιμοποιώ κυρίως στην πρωινή μου ρουτίνα και ξέρω ότι θα αργήσω να δω πραγματικά αποτελέσματα, όπως ενίσχυση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας, μια που αυτού του είδους τα προϊόντα δρουν μακροπρόθεσμα, δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα να κάνω υπομονή!  Αυτό που σίγουρα βλέπω, είναι ότι αυτός ο ορός μου ταίριαξε απόλυτα και το μεικτό μου δέρμα δεν "βαραίνει", τονώνεται άμεσα και παραμένει λείο όλη μέρα. Το Just Peptides 10% Multi-cocktail serum συνεργάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα προϊόντα της ρουτίνας μου, και το θεωρώ βέβαιο ότι θα τον ξαναπροτιμήσω.
 
💗Να υπενθυμίσω ότι, αν θέλετε κι εσείς να συμπεριλάβετε ένα προϊόν με πεπτίδια στην καθημερινή σας περιποίηση, θα πρέπει να μη τον συνδυάζετε ποτε στην ιδια ρουτίνα με βιταμίνη C και οξέα που κάνουν απολέπιση (όπως γλυκολικό, γαλακτικό, μανδελικό, σαλικυλικό κτλ), καθώς η χαμηλή οξύτητα αυτών των συστατικών μπορεί να αλλοιώσει τη σύσταση των πεπτιδίων και να μειωθεί δραστικά η αποτελεσματικότητά τους  
   Σε κάθε περίπτωση, όποιο τύπο επιδερμίδας κι αν έχετε και ανεξαρτήτως ηλικίας, θεωρώ ότι όλοι μπορούμε να ωφεληθούμε απίστευτα από τα πεπτίδια και το συγκεκριμένο προϊόν είναι μια εξαιρετική επιλογή!!!

_________________________________________________________________________


Ας δούμε τώρα τι λέει η εταιρεία και για το δεύτερο
προϊόν...
Το Just 2% Salicylic Acid Peeling Solution είναι ένα απολεπιστικό προϊόν για το πρόσωπο. Το σαλικυλικό οξύ που περιέχει είναι ένα BHA (Βήτα υδροξύ οξύ) που παράγεται από φυσικές πηγές, όπως ο φλοιός της ιτιάς και της σημίδας. Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό απολεπιστικό, που έχει την ικανότητα να διαπερνά το λιπαρό δερμα και τους φραγμένους πόρους και να τους καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και το υπερβολικό σμήγμα και αποκαλύπτοντας έτσι πιο φρέσκο και ομοιόμορφο δέρμα. Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για δέρμα με με τασεις λιπαρότητας και ανομοιόμορφο τόνο και υφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο (όχι στην περιοχή των ματιών) και συνιστάται η εφαρμογή 4-5 σταγόνων σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα το βράδυ - κάνουμε ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί και περιμένουμε να στεγνώσει εντελώς, πριν εφαρμόσουμε το επόμενο προϊόν.

 
Ingredients: Water / Aqua, Propylene Glycol, Sodium Salicylate, Salicylic Acid, Xanthan Gum, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Phenoxyethanol, Potassium Hydroxide, Disodium EDTA.
 
Τι βλέπουμε  σε αυτή τη λίστα συστατικών;
Όπως βλέπετε κι εσείς η λίστα αυτή είναι πολύ μικρή, και με μια πιο ενδελεχή ματιά
διαπιστώνουμε ότι περιέχει τα απολύτως απαραίτητα ...
 Propylene Glycol για ενυδάτωση (που είδαμε και στο προηγούμενο προϊόν),  
Sodium Salicylate, που παράγεται από φλοιούς δέντρων, όπως και το σαλικυλικό οξύ, όμως δεν έχει απολεπιστικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται κυρίως ως συντηρητικό για τη σωστή διατήρηση της σύβθεσης
Salicylic acid,, σαλικυλικό οξύ, το βασικό συστατικό του  προϊόντος, σε περιεκτικότητα 2% (όπως αναφέρεται στην ετικέτα), το μεγαλύτερο επιτρεπόμενο ποσοστό του συγκεκριμένου συστατικού σε μία σύνθεση
όλα τα υπόλοιπα συστατικά λειτουτγούν συμπληρωματικά στην τελική φόρμουλα, της δίνουν "σώμα", υφή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
 
 Το προϊόν δεν περιέχει αλκοόλ, αρωματικές και χρωστικές ουσίες και parabens. 
 
 
Η γνώμη μου
Αν έχεις τάσεις λιπαρότητας, σπυράκια, μαύρα στίγματα, φραγμένους πόρους κι όλα αυτα τα ωραία, το σαλικυλικό οξυ μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Πάντα είχα λιπαρή ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και τάση για σπυράκια, ειδικά όμως από το καλοκαίρι και μετά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και την εμφάνιση της maskne ση ζωή μου (τη μισώ!!!😠), έχω συχνά πυκνά ψιλοεξάρσεις ακμής, ειδικά γύρω από το στόμα και τα προϊόντα που καταπολεμούν τα σπυράκια μου είναι απολύτως απαραίτητα.


 
      Και αυτό το προϊόν έχει διάφανη και πολύ υδαρρή σύσταση, σαν νεράκι, που γλυστρά πάνω στο δέρμα και εφαρμόζεται πανεύκολα. Θέλει ένα με δύο λεπτά για ανα πορροφηθεί πλήρως και έχει μια ήπια μυρωδιά που μου θυμίζει σαπούνι. Δεν το απλώνω σε όλο το πρόσωπο, μόνο τοπικά (αμέσως μετά τον καθαρισμό), όπου έχω μαύρα στίγματα και ενεργά ή εκκολαπτόμενα σπυράκια (μα τι λέξη βρήκα πάλι!!!😂). Το χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ, δύο με τρεις φορές την εωδομάδα, εδώ και είκοσι μέρες περίπου και παρατήρησα ότι μετά τη χρήση του, το μέγεθος και ο χρόνος επούλωσης των ατελειών μειώνεται σημαντικά και αισθάνομαι τα προβληματικά σημεία πιο "ήρεμα" και λιγότερο κόκκινα και επιθετικά.
 
   Το σαλικυλικό οξύ είναι αγαπημένο συστατικό, γιατί είναι λιποδιαλυτό, πράγμα που σημαίνει ότι διεισδύει στο εσωτερικό των πόρων και διαλύει τις ακαθαρσίες και το περιττό σμήγμα, καθαρίζοντας τους έτσι σε βάθος Ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα του συγκεκριμένου οξέος και με συστηματική χρήση μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στα σπυράκια και στα μαύρα στίγματα - προτεινω ανεπιφύλακτα το Just 2% Salicylic Acid 2% Peeling Solution, έχει πολύ καλή σύνθεση και η αποτελεσματικότητά του είναι άμεση!
 

    Οι πολύ θετικές εντυπώσεις από τα προϊόντα της Revox συνεχίζονται, όπως διαπιστ'ωσατε και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα δοκιμάσω κι άλλα!!!  Πρόσφατα είδα ότι στο parfimo.gr η γκάμα των επιλογών από τη συγκκεκριμένη εταιρεία έχει διευρυνθεί κι έτσι πρέπει να μελετήσω ποιά θα είναι τα επόμενα πραγματάκια που θα αποκτήσω!

Για οποιαδήποτε απορία ή extra πληροφορία, αφήστε μου εδώ ένα σχόλιο
ή στείλτε μου μηνυματάκι στο instagram και στο facebook!!!
 Επανέρχομαι σύντομα!
Σας φιλω

Διαβάστε τώρα και αυτό...
 
 

No comments: