December 31, 2020

Review - Revolution Skincare Dark Spot Corrector serum

      Θα κλείσω τη φετινή χρονιά με ένα ακόμη skincare review ... γιατί, ως γνωστόν, τρελαίνομαι για skincare και απ'ό,τι βλέπω με μεγάλη μου χαρά, δεν είμαι η μόνη!!! Τα άρθρα μου με κριτικές προϊόντων περιποίησης, καθώς και τα empties, σας κινούν πολύ το ενδιαφέρον και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω ακάθεκτη να ερευνώ, να δοκιμάζω προϊόντα που θεωρώ ότι αξίζουν και βέβαια, να σας παραθέτω την ειλικρινή μου άποψη για αυτά!
    Σήμερα σας έχω τις εντυπώσεις μου από τον ορό Dark Spot Corrector serum της Revolution Skincare, της δημοφιλούς βρετανικής εταιρείας που γνωρίσαμε αρχικά ως Makeup Revolution London με τις φανταστικές της παλέτες μακιγιάζ, έχει όμως καταφέρει να κερδίσει έδαφος και στον χώρο του skincare τα τελευταία χρόνια με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τον ορό αυτό τον προμηθεύτηκα από το parfimo.gr που έχει πολλά από τα προϊόντα αυτής της εταιρειας ... και πάμε να σας πω τη γνώμη μου και όλα όσα πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό!
 
 

 
 



Για να δούμε πρώτα 
τι λέει η εταιρεία για αυτό το προϊόν...
Το Revolution Skincare Dark Spot Corrector serum 30 ml είναι ένα "hero product", που βελτιώνει  την όψη της ανομοιογένειας στον τόνο της επιδερμίδας. Η σύνθεσή του με βιταμίνη C δίνει λάμψη, το φερουλικό οξύ ενισχύει την απόδοση της συγκεκριμένης βιταμίνης και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ η νιασιναμίδη καταπολεμά τα σπυράκια, τα σημάδια που αφήνουν, αλλά και τους διεσταλμένους και φραγμένους πόρους. Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνεται η χρήση του δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ιδανικά στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Δεν περιέχει άρωμα και δεν δοκιμάζεται σε ζώα.

 
 
Ingredients list
Αν διαβάζετε τα Reviews μου, θα ξέρετε ότι είμαι skintelligent και πάντα πριν αγοράσω ένα skincare προϊόν, έχω την "κακή" συνήθεια να ελέγχω τις λίστες των συστατικών. Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, δεν μπορώ να γνωρίζω τον ακριβή ρόλο που παίζει κάθε συστατικό σε μια καλλυντική σύσταση, δεν είμαι cosmetic formulator, ούτε είναι σωστό να κρίνουμε ένα προϊόν μόνο από τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία του, χωρίς να το δοκιμάσουμε - υπάρχουν όμως κάποια συστατικά που ξέρω ότι αγαπώ, κάποια που προτιμώ να αποφεύγω και κάποια άλλα που πολλές φορές δεν δικαιολογούν την (συνήθως τσιμπημένη) τιμή ενός προϊόντος. ..  Μου αρέσει, λοιπόν να διαβάζω και να αναλύω με τις γνώσεις που έχω τα ingredients lists των προϊόντων, να μαθαίνω διαρκώς περισσότερα και να μοιράζομαι μαζί σας τα συμπεράσματα και τις πληροφορίες μου! 
 
Πάμε να δούμε τώρα αναλυτικά ποιά συστατικά θα βρούμε στη λίστα αυτού του ορού.
 
γλυκερίνη και propanediol  στην κορυφή της λίστας (άρα σε μεγάλη περιεκτικότητα), δύο αγαπημένα συστατικά που "τραβούν" την υγρασία και τη συγκρατούν στο εσωτερικό της επιδερμίδας, δίμουν απαλότητα και λεία όψη.

 Sodium Ascorbyl Phosphate, μία σταθερή και υδατοδιαλυτή μορφή βιταμίνης C, που δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και έχει αποδειχθεί ότι δίνει λάμψη και ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα έχει και αντιμικροβιακή δράση και καταπολεμά τα σπυράκια.
 
 νιασιναμίδη, μορφή βιταμίνης Β3,ένα σούπερ συστατικό με πολλαπλά οφέλη, όπως ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος, φωτεινότητα, ομοιομορφία τόνου και αποχρωματισμός σκούρων κηλίδων, καταπράυνση της ερυθρότητας και των ερεθισμών... τα κάνει όλα και συμφέρει!
 
Mannitol, ένα σάκχαρο που χρησιμοποιείται στις καλλυντικές συνθέσεις ως "μαγνήτης"υγρασίας και συνεργάζεται άψογα με συστατικά που παράγονται φυσικά από την ειδερμίδα, όπως το υαλουρονικό οξύ.
 
σαλικυλικό οξύ,σε μικρή λογικά περιεκτικότητα, λόγω της θέσης του στη λίστα, οπότε λειτουργεί ως καταπραϋντικό και ενυδατικό συστατικό και όχι ως απολεπιστικό.

 Waltheria Indica Leaf Extract,ένα απαλυντικό και μαλακτικό φυτικό εκχύλισμα που βελτιώνει τις δυσχρωμίες και τα σημάδια της επιδερμίδας από ακμή ή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

 φερουλικό οξύ,  ένα ακόμα ισχυρό αντιοξειδωτικόthat που ενισχύει και την αποτελεσματικότητα άλλων αντιοξειδωτικών στην ίδια φόρμουλα και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
 

    Και μετά το μάθημα κοσμετολογίας...
 
     Η γνώμη μου
     Όταν αναζητώ σέρουμ με βιταμίνη C, συνήθως προτιμώ αυτά με ασκορβικό οξύ (την καθαρή δηλαδή μορφή αυτής της βιταμίνης), καθώς μόνο για τη δική του αποτελεσματικότητα υπάρχει μεγάλος αριθμός μελετών και θεωρείται η πιο ισχυρή και εγγυημένη λύση. Από την άλλη μεριά, το ασκορβικό οξύ μπορεί να προκαλέσει κάποιους ερεθισμούς και είναι ιδιαίτερα ασταθές ως συστατικό, δεν διατηρείται για αρκετό καιρό μέσα σε μία φόρμουλα (μπορεί πολύ εύκολα να αλλοιωθεί)  και τελικά είναι αμφίβολη και η επαρκής απορρόφησή του από την επιδερμίδα... γι'αυτό και άρχισαν από τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούνται παράγωγα της βιταμίνης C, όπως και το Sodium Ascorbyl Phosphate, που περιέχει αυτός ο ορός. Δεν αναφέραται από την εταιρεία το ακριβές ποσοστό του στη συνολική σύνθεση, το γεγονός όμως ότι το συγκεκριμένο συστατικό έχει αποδεδειγμένα παρόμοια αποτελέσματα με αυτά του ασκορβικού οξέος και παράλληλα και αντιμικροβιακή δράση, ήταν για μένα πολύ καλός λόγος για να το δοκιμάσω!

    Η συσκευασία λοιπόν αυτού του προϊόντος με δοσομετρική αντλία/πιπέτα είναι απλή και εύχρηστη και μου αρέσει το rose gold δαχτυλίδι στο καπάκι. Η σύνθεσή του είναι τέλια, ιδανική, θα έλεγα, για ορό, γιατί είναι ελαφριά και πολύ υδαρρής σαν νεράκι, σχεδόν άοσμη και απορροφάται κατευθείαν, χωρίς να αφήνει καθόλου λιπαρή ή κολώδδη αίσθηση. Αυτό με βολεύει πολύ, γιατί μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα περιποίησης, χωρίς να ανησυχώ αν θα "μπουκώσει" το μεικτό μου δέρμα ή αν θα απορροφηθούν σωστά όλα τα υπόλοιπα, χωρίς να δημιουργηθούν κομματάκια και γρομπαλάκια πάνω στο δέρμα... το απεχθάνομαι αυτό!!!




     Την πρώτη εβδομάδα τον χρησιμοποίησα κάθε πρωί ... και μετά είδα τη σύσταση της εταιρείας για χρήση δύο με τρεις φορές ην εβδομάδα και καλύτερα το βραδυ 😛, οπότε τον μετέφερα στη βραδινή μου ρουτίνα. Πλέον τον χρησιμοποιώ δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, (τρεις φορές βάζω ρετινόλη και τις υπόλοιπες δύο βραδιές κάνω απολέπιση με οξέα - η εταιρεία προτείνει επίσης να μην χρησιμοποιείται με απολεπιστικά
προϊόντα, οπότε είμαι προσεκτική... και το ίδιο προτείνω κι εγλω σε εσάς!). Ηθικόν δίδαγμα: ΠΑΝΤΑ διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης ενός skincare προϊόντος και δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, γιατί καλό θέλουμε να κάνουμε, όχι ζημιά στο δερματάκι μας!

    Και σε αυτό το σημείο θα επιμείνω και θα το ξαναπω: διαβάζουμε και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες στη συσκευασία γιατί μπορεί από λανθασμένη χρήση να βγάλουμε και τελείως λανθασμένα συμπεράσματα και να κατηγορήσουμε άδικα ένα προϊόν, ενώ στην πραγματικότητα φταίμε εμείς που κάνουμε ό,τι μας κατέβει!!! Προσοχή, λοιπόν!
 

     Συμπέρασμα
    Μετά από σχεδόν δύο μήνες συστηματικής χρήσης θεωρώ ότι το Dark Spot Corrector serum της Revolution Skincare είναι ένας ορός που ταιράζει απόλυτα στο δέρμα μου και τις ανάγκες του. Η υφή είναι πανάλαφρη, διεισδύει στην επιδερμίδα σε δευτερόλεπτα και δεν αφήνει υπολείμματα, κάνοντας την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων πολύ εύκολη. Θεωρώ ότι έχει συμβάλλει στη συνολική φωτεινότητα, αλλά και τη μείωση της λιπαρότητας στην επιδερμίδα μου και βοηθά στον γρηγορότερο αποχρωματισμο των σημαδιών που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα από σπυράκια, για παλαιότερα όμως σημάδια και πιο έντονες σκούρες κηλίδες από φωτογήρανση δεν μπορώ να είμαι βέβαιη ότι θα κάνει δουλειά. 
    Σε κάθε περίπτωση είναι ένα προϊόν περιποίησης σε εξαιρετική τιμή, με πολύ αξιοπρεπή λίστα συστατικών (με συγκεκριμένο στόχο και μόνο με αυτά που απαιτούνται για όσα υπόσχεται, χωρίς περιττές ουσίες, όπως π.χ. χίλια αρωματικά, για να γίνει πιο fancy) και που μπορούν άφοβα να χτησιμοποιήσουν όλες οι ηλικές και όσοι προτιμούν fragrance free και cruelty free καλλυντικά. Ειλικρινά δεν έχω κανένα παράπονο από αυτό το σερουμ και πολύ ευχαρίστωως θα το έπαιρνα ξανά και θα το πρότεινα σε όσους ψάχνουν κάτι αντίστοιχο.

   Στο e-shop του parfimo.gr μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από τα περιποίησης και μακιγιάζ της Revolution Skincare, αλλά και πολλών άλλων εταιρειών... όπως κάνω κι εγώ😍

Σας εύχομαι μόνο χαρές και επιτυχίες για το 2021,
πολλή ομορφιά και πολλή αγάπη σε κάθε πλευρά της ζωής σας!
 
Σας φιλ'ω



Διαβάστε όμως και αυτο...
 
 
 

No comments: