September 1, 2022

Institut Karité - From Paris with love!

       Εκτός από λάτρης του skincare, δηλώνω και λάτρης του ρετρό... ειδικά οι συσκευασίες καλλυντικών που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και μόδες, μου τραβούν πάντα την προσοχή! Και όταν το ρετρό συνδυάζεται αρμονικά με το σύγχρονο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον...  Κάτι τέτοιο νομιζω συμβαίνει με τη εταιρεία που ανακάλυψα πρόσφατα - ψάχνοντας στο parfimo.gr  για προϊόντα περιποιηση σώματος, έπεσα πάνω στην γαλλική εταιρεία Institut Karité που έχει ως βασικό συστατικό όλων των προϊόντων της το βούτυρο καριτέ, ένα από τα πιο ενυδατικά και θρεπτικά φυσικά βούτυρα που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία. Επέλεξα αρκετά πραγματάκια... και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εντυπώσεις μου  από όλα!




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Η Institut Karité Paris® είναι η μοναδική μάρκα καλλυντικών που βασίζεται στο βούτυρο καριτέ (shea butter) και από το 2004 έχει αναπτύξει μια αποκλειστική σειρά από προϊόντα για τη φυσική φροντίδα κάθε τύπου επιδερμίδας με τη δύναμη αυτού του πολύτιμου συστατικού. Πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E και F που αναζωογονούν και τονώνουν την επιδερμίδα, το βούτυρο καριιτέ αποτελεί την τέλεια βάση για αυτή την ιδιαίτερη σειρά περιποίησης που  προστατεύει, ενυδατώνει και αναπλάθει το δέρμα βοηθώντας ταυτόχρονα και στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά με κλασικά αρώματα εμπνευσμένα από τη γαλλική παραδοσιακή κοσμετολογία.

👸Να και τα προϊόντα που δοκίμασα...



          Το So Vintage Marseille Liquid Soap 500 ml είναι ένα σαπούνι σε υγρή μορφή, εμπνευσμένο από τη γαλλική κουλτούρα και κληρονομιά στο χώρο της ομορφιάς και κατασκευασμένο με τις παραδοσιακές τεχνικές της Μασσαλίας. Η προσεγμένη αυτή συνταγή διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ελαίων που περιέχει (έλαιο καρύδας και καστρέλαιο) και βιταμίνη Ε για τον σωστο και υγιεινό καθαρισμό χεριών και σώμαρος.

👉Είνια διαθέσιμο σε πολλές μυρωδιές (Lavender, Orange Blossom, Lemon Verbena, Jasmine κτλ) κι εγώ επέλεξα μια σούπερ κλασική, παριζιάνικη ευωδιά... Rose!  Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το άρωμα, είναι πολύ στυλάτο και αναζωογονητικό, χωρίς να θυμίζει τις παλιομοδίτικες, γιαγιαδόστικες τριανταφιλλένιες μυρωδιές που δεν αντέχω με τίποτα...  αλλά και η υφή του υγρού αυτού σαπουνιού είναι πολύ ευχάριστη - κάνει ωραίο αφρό που αισθάνομαι ότι καθαρίζει βαθιά το δέρμα μου και είναι τέλειο για της ημέρες που ζεσταίνομαι και ιδρώνω πολύ. 

😽Θα έλεγα ότι καθαρίζει όπως ένα σαπούνι, χωρίς όμως ταυτόχρονα να αφυδατώνει το δέρμα, όπως νιώθω με τα περισσότερα σαπούνια σε υγρή και στέρεη μορφή. Πολύ ωραίο και ως υγρό κρεμοσάπουνο χεριών - η επόμενη μυρωδια που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι σίγουρα το Jasmine!






      Τα σαπούνια σε στέρεη μορφή των 100 γραμμαρίων Shea soaps είναι εμπλουτισμένα με βούτυρο καριτέ, γλυκερίνη και πολλούς ενυδατικούς παράγοντες. Είναι κατάλληλα για τον καθημερινό καθαρισμό κάθε τύπου επιδερμίδας και διατίθενται σε πολλές κλάσικες μυρωδιές των γνωστών και αγαπημένων σαπουνιών Μασσαλίας.

👉Τα σαπούνια σε στέρεη μορφή τα προτιμώ συνήθως για το πλύσιμο των χεριών, αλλά αν κάποιο μυρίζει ωραία και κάνει ικανοποιητικό αφρό, μου αρέσει πού και πού να το χρησιμοποιώ και στο σώμα. Απο αυτή τη σειρά επέλεξα ένα σετάκι δώρου με τρία σαπούνια στα αρώματα Cherry Bllossom, Almond and Honey και Lavender - και τα τρία θα μπορούσα άνετα να τα πω ίσως λίγο παλιομοδίτικα...   όμως τελείως κλασικά, φουλ σαπουνένια αρώματα!

😽Μου αρέσει το τετράγωνο σχήμα τους και ο κρεμώδης αφρός τους που καθαρίζει σε βάθος και σίγουρα δεν θα τα χαρακτήριζα ενυδατικά, δεν αφήνουν δηλαδή αίσθηση απαλότητας στο δέρμα, όπως ένα αφροντούς και στο σώμα η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά είναι απαραίτητη, ειδικά για τα τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Οι λάτρεις των κλασικών σαπουνιών θα τα ευχαριστηθούν σίγουρα.




    To Shea Body Milk διατίθεται σε πολλά αρώματα και σε συσκευασίες των 200 και 500 ml. Η σύνθεση του με βούτυρο καριτέ και γλυκερίνη αφήνει στο δέρμα αίσθηση ανακούφισης και απαλότητας, καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί.

👉Από όλες τις διαθέσιμες μυρωδιές ξεχώρισα το Milk Cream, που είναι και το signature scent της εταιρείας και προτίμησα το μπουκάλι των 200 ml για πρώτη δοκιμή. Περίμενα μια "γαλατένια" μυρωδιά κρέμας, αλλά τελικά μου θυμίζει πούδρα μπεμπέ και είναι υπέροχη!!  Φαίνεται έντονη στην αρχή, αλλά στη συνέχεια το αποτέλεσμα που αφήνει είναι διακριτικό και πολύ ευχάριστο.

 😽Η υφή αυτού του προϊόντος είναι εξαιρετική, ελαφριά και εύκολη στη εφαρμογή με πολύ γρήγορα απορρόφιση - κάνει το δερμα μου λείο και απαλό, χωρίς να κολλάει και αμέσως έγινε αγαπημένη μου επιλογή, ακόμα και στις ζεστές μέρες που δεν θελώ κάτι να με βαραίνει και να με μπουκώνει. Πολύ βολική και εύχρηστη η συσκευασια με αντλία και ευχαρίστως θα έπαιρνα κι αλλή μυρωδιά... προσανατολίζομαι στο Almond and Honey!






    Οι κρέμες χεριών Light Shea Hand cream έχουν πολυτελή σύνθεση με έντονα, παραδοσιακά γαλλικά αρώματα και πλούσια, αλλά ταυτόχρονα λεπτή και ντελικάτη υφή που ενυδατώνει και απαλύνει άμεσα την επιδερμίδα των χεριών. Διατίθενται σε σωληνάρια των 30 ml και σε σετάκια δώρου.

👉Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στα σαπουνάκια, επέλεξα ένα σετάκι με τρεις κρέμες χεριών στις μυρωδιές Rose, Muguet και Jasmine, λουλουδένιες και έντονες με πιο αγαπημένη μου την τρίτη με γιασεμί (που είναι από τα πιο αγαπημένα μου αρώματα γενικώς) στο κίτρινο σωληνάριο. Υπάρχουν και σετάκια σε μεταλλικά κουτιά με vintage αισθητική, πολύ πρακτικά και όμορφα για δώρο, αλλά και για προσωπική χρήση.

😽Συνήθως προτιμώ τις κρέμες χεριών σε μεγαλύτερες συσκευασίες (μια που τις καταναλώνω πολύ...), αυτές οι πιο μικρές όμως είναι ιδιαίτερα βολικές για την τσάντα. Έχουν πλούσια υφή και μια μικρή ποσότητα είναια αρκετή για να ενυδατώσει πολύ καλά τα χέρια - αν βαλω λίγο περισσότερο απ'όσο πρέπει , αργεί λίγο να απορροφηθεί. Οι μυρωδιές είναι όλες ευχάριστες και θεωρώ ότι με αυτές τις κρεμούλες θα ικανοποιηθούν ακόμα και οι πιο ξηρες και απαιτητικές επιδερμίδες, υπάρχουν όμως κι αλλές, ακόμα πιο πλούσιες κιαι ενυδατικές από την εταιρεία.




         Το Besswax and Shea ip stick 4 gr έχει απαλό άρωμα βανίλιας και λειτουργεί ως θεραπεία για τα αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα χειλη. Έχει πολύ πλούσια και θρεπτική συνθεση με ενυδατικά κεριά και έλαια, που εξασφαλίζουν άμεση ενυδάτωση και φροντίδα. 

👉Η μυρωδιά του είναι υπέροχη και η πολύ απαλή υφή του γλυστρά σαν κραγιόν, κάτι μου μυ αρέσει πολύ, γιατί δεν με βολεύουν καθόλου τα "σκληρά" lip balm που μετά βίας αφήνουν ένα στρώμα στα χείλη. Δεν κολλάει, μένει αρκετή ώρα στη θέση του και διατηρεί τα χείλη σε πολύ καλή κατάσταση για όλη τη μέρα.

😽Δεν περιμένω θαύματα από ένα ενυδατικό στικ χειλιών και  το συγκεκριμένο μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπυπώσεις, κάνει αυτό που υπόσχεται. Η εταιρεία διαθέτει άλλη μια πρόταση... οπότε μάλλον την επόμενη φορά θα πάρω και το άλλο τους lip balm για να το δοκιμάσω.




    Τα προϊόντα της Institut Karite, αυτής  της ιδιαίτερης γαλλικής εταιρείας υπάρχουν και σε άλλα (διαδικτυακά κυρίως)καταστήματα, τις καλύτερες τιμές όμως τις βρήκα στο parfimo.gr, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε και αμέτρητα άλλα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ γνωστών εταιρειών - ρίξτε μια ματιά στην φοβερή ποικιλία των Lip Gloss.

FOLLOW ME

💜


Πολλά φιλιά!!



Δείτε και αυτό...

No comments: