January 1, 2020

2020, let's start



     Όλο το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει ευχές, χαρούμενα gifs, φαντασμαγορικά βεγγαλικά και αφρίζουσες σαμπάνιες που καλωσορίζουν το νέο έτος.
    Εγώ, όμως, έχω ένα να σας πω.
    Δεν έχει σημασία τί χρονολογία λέει το ημερολόγιο και τί ώρα το ρολόι. Δεν είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε με συγκεκριμένους ανθρώπους ή σε συγκεκριμένα μέρη κάποιες συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Σημασία έχει να κάνουμε αυτά που πραγματικά μας ευχαριστούν με αυτούς που πραγματικά αξίζει να έχουμε στη ζωή μας και όχι να τυραννιόμαστε συνεχώς από τα "πρέπει" που μας επιβάλλουν, ακόμα και στα πιο απλά και πιο προσωπικά μας πράγματα. Δεν πρέπει να διασκεδάζουμε μόνο τις ημέρες που έχουν οριστεί ως γιορτές... και βέβαια, δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να στεναχωριόμαστε, αν δεν καταφέραμε να "ανταπεξέλθουμε" στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των ημερών... 
    Κοινώς και για να μην πολυλογώ, μην πιέζεστε, μην ζορίζεστε. Μην χολοσκάτε προσπαθώντας να είστε "καπως" και comme il faut και ''έτσι πρέπει" υποχρεωτικά... η ζωή, ναι, είναι μικρή και είναι πολύ ωραία, αλήθεια! Χαλαρώστε, πείτε και λίγα "εντάξει, μωρέ, δεν πειράζει" και μερικά "όχι". 'Οταν χρειάζεται... καλό κάνει!!!
     Μην περιμένετε να έρθει το 2021 για να ξανακάνετε τις ίδιες ευχές, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα ξορκίσετε το κακό και τα πράγματα θα αλλάξουν... ζήστε κάθε μέρα του 2020 με θετική σκέψη, πολύ χαμόγελο, όμορφα χρώματα και αρώματα, σεβασμό και αγάπη ... κι όποιος δεν το εκτιμήσει, δεν πειράζει, μωρέ, αυτός θα χάσει!!!
   





Σας φιλώ

No comments: