November 1, 2017

Dry Shampoo-το χρησιμοποιεις σωστα?

       Hey ladies!
       Οποιες αγαπουν τα ξηρα σαμπουαν, να σηκωσουν το χερι! Τα dry shampoos, τα ειδικα προιοντα σε μορφη σπρευ, που χρησιμοποιουνται σε στεγνα μαλλια, ειναι εξαιρετικη λυση για αμεσο φρεσκαρισμα και ογκο στις ατονες ριζες. Αν ομως τους δωσατε μερικες ευκαιριες και δεν τα συμπαθησατε καθολου, ισως απλα δεν τα χρησιμοποιησατε σωστα... Δειτε παρακατω τα πιο συνηθισμενα λαθη στη χρηση των ξηρων σαμπουαν... τα εκανα ολα και τα καταγραφω εδω, για να σας προλαβω!!!!






💜Τα σωστα σημεια
Τα προιοντα αυτα δημιουργηθηκαν, για να τραβουν τη λιπαροτητα, η οποια συσσωρευεται στις ριζες των μαλλιων. Εκει λοιπον πρπειε να το ψεκαζουμε και οχι στα υπολοιπα μαλλια! Μ εενα βουρτσισμα μετα τη χρηση (απαραιτητο βημα!), το προιον θα παει εκει που πρεπει ομοιομορφα και θα αναζωογονησει τα μαλλια-αν τα ψεκασουμε ολα, απλα θα τα κανουμε να φαινονται θαμπα και κουρασμενα.

💜Η σωστη αποσταση
Διαβαστε τις οδηγιες στη συσκευασια.. δεν λενε να ψεκασουμε το σπρευ πανω στις ριζες μας κατευθειαν, ουτε και απο δυο χιλιομετρα μακρια! Απο πολυ κοντα θα μπουκωσουμε τα μαλλια, απο πολυ μακρια θα βαλουμε ελαχιστο προιον εκει που πρεπει και δεν θα κανουμε δουλεια. Τα περισοοτερα ξηρα σαμπουαν πρεπει να ψεκαζονται απο αποσταση 20-25 εκατοστων απο τις ριζες... διαβαστε τη συσκευασια!!!

💜Η σωστη ποσοτητα
Αν νομιζετε, οτι με μπολικο dry shampoo θα μεινετε αλουστες για δυο μερες ακομα η οτι θα αποκτησετε κομμωση με ογκο Αφρικαης, γελιεστε οικτρα! Το πιο πιθανο ειναι, οτι απλως θα γεμισετε ασπρα αντιαισθητικα σημαδια, αφου η πλεοναζουσα ποσοτητα  προιοντος δεν θα μπορεσει να απορροφηθει και θα μοιαζει με πιτυριδα... α πα πα! Καλυτερα λιγτερο, παρα περισοοτερο!

💜Η σωστη συχνοτητα 
Η θεωρια λεει, οτι μπορουμε να χρησιμοποιουμε μια η, το πολυ, δυο φορες ξηρο σαμπουαν αναμεσα σε καθε λουσιμο. Εγω θα πω μια φορα την εβδομαδα και παλι πολυ ειναι! Η συχνη χρηση του ξηρου σαμπουαν μπορει να μπλοκαρει τους αδενες και να καταστρεψει μακροχρονια τα μαλλια μας-προσωπικα, δεν το χρησιμοποιω πανω απο μια φορα στις δυο εβδομαδες. Ουκ εν το πολλω το ευ!
      




Κι αν δεν ξερετε ποιο dry shampoo να επιλεξετε, 
σας προτεινω τα τρια δικα μου αγαπημενα... 

Avon Advance Techniques Dry Shampoo
καταλληλο για ολους τους τυπους και χρωματα μαλλιων,
τελειως αορατο, με διακριτικη μυρωδια
δειτε το εδω
Klorane Dry shampoo with Nettle
με εκχυλισμα τσουκνιδας, ιδανικο για λιπαρα μαλλια,
σχεδον αοσμο, δεν αφηνει ασπρα σημαδια 
δειτε το εδω
Batiste  Dry shampoo Cool&Crisp-Fresh   
δινει αμεσα ογκο και εχει ευχαριστη, φρεσκια μυρωδια,
 το πιο αγαπημενο μου απο ολα τα αλλα της Batiste
δειτε το εδω 


Ποια ειναι τα δικα σας αγαπημενα ξηρα σαμπουαν?
Θα χαρω πολυ να τα δοκιμασω!!!

Ατα απο μενα και για σημερα!
Τα ξαναλεμε συντομα...
Πολλα φιλια
Κατερινα

 

No comments: