August 18, 2022

Ποιά συστατικά φράσσουν τους πόρους?


     Σίγουρα θα έχετε δει αρκετές φορές πάνω σε ετικέτες προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ την ένδειξη non-comedogenic... τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς και πώς προέκυψε πάνω στις συσκευασίες των καλλυντικών μας? Όλα έχουν να κάνουν με το κατά πόσο ένα συστατικό μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας (σύμφωνα με κάποιες μελέτες που έγιναν πριν από πολλά χρόνια) και να προκαλεσει ερεθισμό και φλεγμονές, ειδικά στα δέρματα με τάσεις ακμής. 





     Στο βίντεο που μόλις ανέβασα στο κανάλι μου στο YouTube, Kitty Zola (δείτε το πατώντας εδώ) μιλάω εκτενώς για τον όρο comedogenic και το Comedogenicity scale, σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζονται τα προϊόντα  και τα συστατικά ανάλογα με τον ερεθισμό που προκαλούν στους πόρους του δέρματος -  σας παραθέτω εδώ έξι πίνακες με μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στις καλλυντικές συνθέσεις και τη βαθμίδα στην οποία κατατάχθηκαν.

Οι  6 βαθμίδες του Comedogenicity Scale

😇0 - ΜΗ ΦΑΓΕΣΩΡΟΓΟΝΟ (δεν φράσσει τους πόρους)
😀1 - ΕΛΑΦΡΩΣ ΦΑΓΕΣΩΡΟΓΟΝΟ (μικρή πιθανότητα να φράξει πόρους)
😘2 -  ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΑΓΕΣΩΡΟΓΟΝΟ (ίσως φράξει τους πόρους σε μερικά δέρματα, αλλά θα είναι ασφαλές για τα περισσότερα)
😞3 - ΦΑΓΕΣΩΡΟΓΟΝΟ (φράσσει τους πόρους κυρίως σε λιπαρά δέρματα)
😕4 -  ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΕΣΩΡΟΓΟΝΟ (φράσσει τους πόρους σχεδόν σε όλα τα δέρματα)
😮5 -  ΠΟΛΥ ΦΑΓΕΣΩΡΟΓΟΝΟ (φράσσει τους πόρους)


Δείτε εδώ μερικά από τα συστατικά που περιέχονται στα καλλυντικά μας...




Ίσως σας φανούν χρήσιμοι οι παραπάνω πίνακες στο να επιλέξετε πιο σωστά τα προϊόντα που ταιριάζουν στο δικό σας δέρμα, έχετε όμως πάντα υπόψιν σας ότι κάθε δέρμα είναι διαφορετικό...
δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες - γιατί με τη σωστή ενημέρωση πάντα κάνουμε πιο σωστές και στοχευμένες αγορές!!!!

👄


FOLLOW ME
😁



Πολλά φιλιά!!!


Διαβάστε και αυτό...





No comments: