June 19, 2022

Review σε 3 νέα σέρουμ από την Gabriella Salvete (Calm & Repair, Wrinkle Filler & Firming, Glow & Illuminating)

        
       Ως δηλωμένη, φανατική, αμετανόητη skincare junkie😇,θέλω συνέχεια να πειραματίζομαι, να ανακαλύπτω και να δοκιμάζω καινούρια προϊοντα περιποίησης...  Ειδικά όταν πρόκειται για νέες κυκλοφορίες, το ενδιαφέρον μου πολλαπλασιάζεται, μια που στον χώρο του skincare οι καινοτομίες διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς και η ποικιλία των αξιόλογων και ταυτόχρονα οικονομικών επιλογών που έχουμε, είναι πλέον τεράστια!
    Τα τρία σέρουμ που θα σας δείξω σήμερα είναι από την νέα σειρά περιποίησης της αγαπημένης μου Gabriella Salvete - τα βρήκα στο parfimo.gr, τα χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα και έχω να σας πώ πολλά! Ιδού το Glow & Illuminating seru, το Calm & Repair serum και το Wrinkle Filler & Firming serum  - πάμε όμως να τα δούμε όλα λεπτομερώς.
 



    Ψάχνοντας στην κατηγορία ορός προσώπου στο e-shop parfimo.gr, έπεσα πάνω στα ολοκαίνουρια αυτά σέρουμ της Gabriella Salvete (για την οποία σας έχω ξαναμιλήσει σε ξεχωριστό άρθρο και έιναι πλέον μία από τις αγαπημένες μου εταιρείες μακιγιάζ) και φυσικά, ως φρέσκιες κυκλοφορίες, μου κίνησαν αμέσως το ενδιαφέρον. Τα κοιτούσα, τα ξανακοιτούσα, κι όταν το parfimo επικοινώνησε μαζί μου και μου προτεινε να διαλέξω κάποια προϊόντα για να τα δοκιμάσω, είπα ναι, αυτά θα πάρω! Υπάρχει ένα ακόμη σέρουμ σε αυτή τη συλλογή (Hydrating & Anti-Wrinkle serum), θεώρησα όμως πιο ενδιαφέροντα τα τρία που τελικά επέλεξα.


👩Δείτε αρχικά μια σύντομη περιγραφή για το κάθε ένα ξεχωριστά 
και στη συνέχεια θα σας πω τη γνώμη μου συνολικά καί για τα τρία αυτά σέρουμ.

Όλα είναι vegan, cruelty free, paraben free και alcohol free, κατασκευασμένα στην Ιταλία και έρχονται στα κλασικά γυάλινα μπουκαλάκια των 30 ml με δοσομετρητή (dropper bottle).


Ένας ορός σχεδιασμένος να ηρεμεί, να επανορθώνει και να προστατεύει το ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα. Εμπλουτισμένος με ένα σύμπλεγμα ενεργών συστατικών που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης και επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα.
Ιδανικό για ολους τους τύπους δέρματος, ειδικά το ξηρό και ευαίσθητο.

Περιέχει  Γλυκερίνη, Καστορέλαιο, Πανθενόλη, Υαλουρονικό οξύ, Βιταμίνη Ε, εκχυίσματα Καλέντουλας και Centella Asiatica.








Ένας αντιοξειδωτικός και αντιγηραντικός ορός γεμίσματος ρυτίδων για πιο απαλή επιδερμίδα. Με σύμπλεγμα ενεργών συστατικών πο άμεσα συσφίγγει, αναζωογονεί και λειαίνει την όψη του δέρματος.
Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για το ώριμο.

Περιέχει Γλυκερίνη, εκχύλισμα Φράουλας, Μάνγκο και Θαλάσσιων φυτών, πρωτεΐνες σουσαμιού και μικρές ποσότητες λακτικού και ασκορβικού οξέος.







Ένας ορός που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα,  με ένα σύμπλεγμα ενεργών συστατικών που μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων και της υπέρχρωσης, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά τη διαύγεια του τόνου, την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος.
Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά το ώριμο και θαμπό.

Περιέχει Γλυκερίνη,  Καστορέλαι, Πανθενόλη, Υαλουρονικό οξύ,  Άλφα Αρβουτίνη, Βιταμίνη Ε , Λακτικό οξύ και εκχύλισμα του βοτάνου Yerba Mate.







👸Η γνώμη μου

Θα έλεγα ότι αυτά τα τρία σέρουμ είναι η απόδειξη ότι δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε όλα για ένα  προϊον περιποίησης απλά και μόνο από τη λίστα συστατικών του (ένα λάθος που συχνά κάνουμε) ... γιατί, αν και δεν ενθουσιάστηκα αρχικά από τα ingredients lists, τελικά τα εν λόγω προϊοντα με εξέπληξαν ευχάριστα.

Και στους τρεις αυτούς ορούς βλέπουμε μια βάση νερού και γλυκερίνης συν ένα μείγμα διάφορων ευεργετικών συστατικών σε πολύ μικρές όμως ποσότητες (όλα σε συγκεντρώσεις  κάτω του 1%, μια που βρίσκονται κάτω από το συντηρητικο Phenoxyethanol που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε μία καλλυντική σύσταση σε ποσοστό ανώτερο του 1%).  Εκ πρώτης οψεως λοιπόν, έχουμε μία ωραία, απλή ενυδατικη βάση, κάνενα άλλο όμως ενεργό συστατικό σε μεγάλη συγκέντρωση, κάτι που μπορεί να μας μπερδέψει...  γιατί μικρή συγκέντρωση δεν σημαίνει αυτόματα ανίσχυρη σύνθεση και αμφίβολη αποτελεσματικότητα, όπως πολλοί νομίζουν.
🟢Στο Glow & Illuminating serum, για παράδειγμα, έχουμε πάρα πολλά συστατικά σε περιεκτικότητα κάτω του 1%, όλα μαζί όμως, αν τα προσθέσουμε, μπρεί στη συνολικη σύθεση να αποτελούν ποσοτό μεγαλύτερο από 10%.




Πού θέλω να καταλήξω?

👉Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα inci lists αυτών τω ορών, δεν βλέπουμε συστατικά σε περιεκτικότητες που να γεμίζουν το μάτι, ομολογώ όμως ότι και τα τρία με έχουν αφησει πολύ ικανοποιημένη και είναι πολύ ευχάριστα στη χρήση.
Ταίριαξαν άψογα στο μεικτό μου δέρμα, δεν μου προκάλεσαν τον παραμικρό ερεθυισμό και μετά από συστηματική χρήση το δέρμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

✅έχουν ελαφριές και πολύ ενυδατικές υφές
✅απορροφώνται ταχύτατα
✅δεν αφήνουν λιπαρή ή κολλώδη αίσθσηση
✅έχουν διακριτικό, ευχάριστο άρωμα που φεύγει σχεδόν αμέσως και δεν το μυρίζεις όλη μέρα πάνω στο δέρμα σου 
✅μπορούν άνετα να συνδυαστούν μεταξύ τους, δεν "καταργεί" το ένα το άλλο - μου αρέσει να βάζω το πράσινο μαζί με το ροζ και το ροζ μαζί με το μωβ
✅μπορούν άνετα να συνδυαστούν με οποιοδήποτε άλλο προϊον και με όλα τα συστατικά, ρετινοειδή, οξέα, κτλ
✅φοριούνται πρωί και βράδυ
 ✅το μωβ είναι ελαφρώς πιο πηχτό από τα άλλα δύο και έχει και την πιο έντονη μυρωδιά, 
αλλά καί αυτό είναι ελαφρύ και διακριτικό



Βρίσκω αυτά τα τρία σέρουμ είναι ιδανικά...

🌟για όλους τους τύπους δέρματος, εκτός από τα πολύ ευαίσθητα, λόγω του αρώματος που περιέχουν και οι ευαισθητούληδες είναι καλό να το αποφεύγουν
🌟για αρχάριους στο skincare, που δεν γνωρίζουν πολλά για τα συστατικά και το πως συνδυάζονται σωστά 
🌟για όσους θέλουν έυχρηστα  προϊοντα που δεν θα τους μπερδέψουν και μπαίνουν εύκολα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης
🌟για όσους θέλουν οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις
🌟 για όσους προτιμούν προϊοντα με ήπιες και όχι ισχυρές δόσεις ενεργών συστατικών 

Αν λοιπόν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες
ή αν απλώς είστε λάτρης του καλού και οικονομικού skincare, όπως εγώ, 
ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη νέα σειρά περιποίησης, τη βρίσκω πολυ ενδιαφέρουσα!





Ανυπομονώ να δω τί άλλο θα προσθέσει σε αυτή τη skincare συλλογή της η Gabriella Salvete 
και φυσικά θα καραδοκώ για να δοκιμάσω κι άλλα προϊόντα της και να σας κρατώ ενήμερους!


FOLLOW ME



Αυτά από εμένα και για σήμερα!!!

Πολλά φιλιά!

Δείτε και αυτό...



No comments: