November 14, 2020

Review - Argan Color shampoo, Argan Color mask + Gogo Repair hair mask by Kallos cosmetics

    Τα κομμωτήρια μπορεί να έκλεισαν πάλι, εμείς όμως δεν πτοούμαστε, διατηρουμε ηθικόν ακμαιότατον (γενικώς) και φροντίζουμε τα μαλλάκια μας, για να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση και να μην κλαίμε που δεν μπορούμε να πάμε για ένα φρεσκάρισμα στα γρήγορα! Σήμερα σας έχω τρία πολύ οικονομικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών από την εταιρεία Kallos cosmetics που εντόπισα σε έναν από τους πιο αγαπημένους  μου πλέον προορισμούς για beauty shopping, το e-shop του parfimo.gr.  Πρόκειται για το σαμπουάν Argan Color Hair shampoo για βαμμένα μαλλιά, την μάσκα Argan Color Hair mask από την ίδια σειρά, αλλά και την μάσκα επανόρθωσης Go go Repair Hair mask. Πάμε να τα δούμε!
 


     Η Kallos Cosmetics ιδρύθηκε στην Ουγγαρία το 1978 από τον John Kallos και την κόρη του και διαθέτει μία εξαιρετικά μεγάλη γκάμα από υψηλής ποιότητας προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου, των μαλλιών και του σώματος, αλλά και μακιγιάζ. Τα προϊόντα Kallos είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε πολλές χώρες λόγω της μεγάλης ποικιλίας, των καινοτόμων συστατικών και των πολύ προσιτών τιμών τους.

Για να δούμε όμως τώρα και τα προϊόντα που δοκίμασα...
 
 
   Το σαμπουάν Argan Color shampoo σε jumbo συσκευασία του ενός λίτρου περιέχει έλαιο αργκάν, γνωστό για τις πολύ ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς και ceramides, γλυκερίνη και πανθενόλη για έξτρα ενυδάτωση, θρέψη και προστασία. Η σύνθεσή του προσφέρει λάμψη μακράς διάρκειας και ζωντάνια στρο χρώμα των βαμμένων μαλλιών και οι καθαριστικοί του παράγοντες είναι ήπιοι και δεν αφυδατώνουν την τρίχα.
 
   Η μυρωδιά του μού θυμίζει προϊόντα με μέλι και γάλα, με αμύγδαλο, με καραμέλα γάλακτος... με κάτι τέτοιο τέλος πάντων (είμαι πολύ κατατοπιστική!) και μου αρέσει πολύ. Δυστυχώς δεν διαρκεί για πολλή ώρα μετά το λούσιμο, αυτό όμως δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα. Έχει κρεμώδη σύσταση, κάνει πλούσιο αφρό και ενώ δεν μου δίνει την αίσθηση καθαριότητας σε βάθος κατά τη χρήση, όταν στεγνώνω τα μαλλιά μου είναι πολύ ανάλαφρα και μαλακά. Στη λιπαρότητα που έχουν οι ρίζες μου δεν κάνει καμία διαφορά, λούζομαι σταθερά μερα παρά μέρα, αλλά βέβαια το συγκεκριμένο σαμπουάν δεν απευθύνεται σε λιπαρά μαλλιά. Είναι θρεπτικό και προστατευτικό, οπότε δεν θα πρέπει να έχω παράλογες απαιτήσεις...
 


     Η μάσκα Argan Color hair mask  είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει εντατική θρέψη και προστασία στα βαμμένα μαλλιά, διατηρώντας το χρώμα τους ζωηρό και έντονο. Χαρίζει λάμψη και απαλότητα με το μαροκινό αργανέλαιο, τη βιταμίνη Ε, τις πρωτεϊνες γάλακτος και τις φυσικές φαινόλες που περιέχει.
 
   Έχει την ίδια ακριβώς υπέροχη μυρωδιά με το σαμπουάν (όπως και την ίδια μικρή διάρκεια...) και η σύστασή της είναι σαν ελαφριά κρέμα. Τη χρησιμοποιώ μία φορά την εβδομάδα, κάθε τρία λουσίματα δηλαδή - σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να εφαρμοστεί σε καθαρά, νωπά μαλλιά για 10 με 15 λεπτά, εγώ όμως πάντα την αφήνω λιγότερο, γιατί βαριέμαι 🤣 και δεν τη βάζω ποτέ στις λιπαρές μου ρίζες, για να μην βαρύνουν, όπως κάνω και με όλες τις μάσκες μαλλιών άλλωστε. Είναι αρκετά συμπαθητική μάσκα, όχι πολύ ισχυρή, θα έλεγα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για πιο συχνή χρήση. Η συγκεκριμένη συσκευασία είναι στα 275 ml, διατίθεται όμως και σε τεραστιότατο μέγεθος των 1000 ml.

    Ξεκίνησα να χρησιμοποιω αυτά τα δύο προϊόντα της σειράς Argan Color περίπου ένα μήνα αφ'ότου είχα βάψει τα μαλλιά μου. Αρχικά δεν μπορώ να πω ότι είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά, θεωρώ όμως ότι τελικά και μετά από συστηματική χρήση (δεν τα εναλλάσω με άλλα προϊόντα αυτή την εποχή) έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ενδυνάμωση και στη διατήρηση της καλης κατάστασης των μαλλιών μου και βλέπω βελτίωση στην ποιότητα και την υφή της τρίχας.
 
 

      'Οσο για τη μάσκα Gogo Repair hair mask στη συσκευασία των 200 ml, είναι σχεδιασμένη για να δυναμώνει, να επανορθώνει και να αναζωογονεί τα κουρασμένα, εύθραυστα και κατεστραμμένα μαλλιά. Η σύνθεσή της διαθέτει πανθενόλη και πρωτεϊνες γάλακτος και διεισδύει βαθιά στις ίνες της τρίχας χαρίζοντας λάμψη και απαλότητα σε όλο το μήκος των μαλλιών.

      Στη συσκευασία σε σωληνάριο (που βρίσκω πολύ πιο εύχρηστη και πρακτική από το βαζάκι) αναγράφεται ότι αρκούν δύο λεπτά εφαρμογής της μάσκας σε καθαρά και νωπά μαλλιά. Λόγω της γρήγορης δράσης της και της ελαφριάς σύνθεσης τη χρησιμοποιώ ως conditioner τις μέρες που δεν βάζω την Argan Color mask. Έχει απαλή, ευχάριστη μυρωδιά) που επίσης δεν μένει για πολλή ώρα μετά τη χρήση) και αφήνει απαλά τα λεπτά μαλλιά μου, χωρίς να τα βαραίνει. 
 
     Νομίζω ότι και με αυτό το προϊόν δεν θα δει κανείς κάποια δραστική αλλαγή και δεν θα μεταμορφωθούν τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημέναα μαλλιά με μια εφαρμογή. Από την προσωπική μου εμπειρία όμως βλέπω ότι ο συνδυασμός αυτών των τριών προϊόντων έχει διατηρήσει το χρώμα μου σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο κι έχει ωφελήσει την γενικότερη κατάσταση και ποιότητα των λεπτών και εύθραυστων μαλλιών μου. Οι τιμές τους είναι απίστευτα συμφέρουσες και πολύ ευχαρίστως θα δοκίμαζα και άλλα προϊόντα της ίδιας εταιρείας - τόσα που έχει, να δούμε ποια θα πρωτοδιαλέξω...
 


    Ένας από τους λόγους που προτιμώ το parfimo.gr είναι και το γεγονός ότι βρίσκω σε αυτό εταιρείες που δεν εμφανίζονται συχνά σε άλλα e-shops στην Ελλάδα. Εκτός αυτού όμως, ακόμα και σε εταιρείες που υπάρχουν σε ατέλειωτα online καταστήματα, όπως για παράδειγμα στη vichy, στο συγκεκριμένο e-shop υπάρχουν
προϊόντα που σπάνια βρίσκουμε αλλού και σε πολύ καλές τιμές μάλιστα. 
 
 
   Ελπίζω να προσέχετε τον εαυτό σας, να μενετε ασφαλείς και μακριά από κακοτοπιές και να χαλαρώνετε με ατέλειωτα home spa και υπέροχα προϊόντα περιποίησης που ανεβάζουν τη διάθεση! 

#staysafe  #staybeautiful

                 Σας φιλώ



 
 
 
  Αααα και να μην το ξεχάσω... σίγουρα θα σας αρέσουν και αυτά...
 
 

No comments: