November 7, 2020

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω - οι 6 λόγοι που δεν τα προτείνω και δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ!


     Αγαπημένες μου makeup lovers,
    ο τίτλος του παρόντος άρθρου μπορεί να σας προκαλεί κάποιες απορίες, μια που τα μαντηλακια ντεμακιγιάζ είναι εξαιρετικά δημοφιλή και για πολλές από εμάς, ο μόνος τρόπος αφαίρεσης του μακιγιάζ και όλων των λοιπών ακαθαρσιών στο τέλος της ημέρας... η υπογράφουσα όμως, δεν θέλει ούτε να τα ξέρει!!! Όσες έχετε ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το skincare, θα έχετε αντιληφθεί ότι δεν θα κάναμε καθόλου άσχημα να εξαφανίσουμε εντελώς και άπαξ δια παντός τα makeup wipes από το νεσεσέρ μας.  Όσες όμως τα χρησιμοποιείτε συστηματικά και τα αγαπάτε, δείτε σας παρακαλώ παρακάτω τους μύθους που ισχύουν για αυτά και τους λόγους για τους οποίους δεν τα χρησιμοποιώ και δεν τα προτείνω σε καμία περίπτωση εγώ, αλλά ούτε και κανένας skincare expert!
 Τι πιστεύουμε λοιπόν για τα μαντηλάκια νετμακιγιάζ και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

👧 1. Είναι η πιο βολική και γρήγορη λύση
 Είσαι απίστευτα κουρασμένη, βαριέσαι αφόρητα και πριν πέσεις για ύπνο, αρπάζεις ένα-δυο μαντηλάκια, τα περνάς στα γρήγορα απο όλο το πρερόσωπο και να, έτοιμη σε χρόνο μηδέν. Για σκέψου το όμως λίγο... μήπως θα έκανες ακριβώς τον ίδιο χρόνο, αν πότιζες μερικά βαμβακάκια με ένα νερό micellaire και τα περνούσες απαλά από πρόσωπο και μάτια, χωρίς μάλιστα να τα τρίβεις με μανία και να τα ταλαιπωρείς, όπως θα έκανες αναγκαστικά με τα μαντηλάκια ... εεε, μήπως?
Τα μαντηλάκια ΔΕΝ είναι η πιο γρήγορη λύση. Χρονομέτρησέ το!

Έλα, Κατερίνα, δεν με έπεισες, τι άλλο έχεις να μου πεις;
 
 👩 2. Είναι αποτελεσματικά
Περνάς λοιπόν τα μαντηλάκια σου από όλο το πρόσωπο και τα βλέπεις να γεμίζουν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου... επομένως, πολύ λογικά, υποθέτεις ότι το μακιγιάζ σου έχει αφαιρεθεί αποτελεσματικά. Μέγα λάθος! Όντως το υγρό μαντηλακι θα απορροφήσει ένα μέρος των προϊόντων που φοράς (αναγκαστικά, αφού κολλάνε πάνω του). Ένα μεγάλο μέρος τους όμως, καθώς και τα υπόλοιπα ωραία πραγματάκια που έχουν συσσωρευτεί πάνω σου (ρύποι, σκόνη, ιδρώτας, σμήγμα κτλ) θα κάνουν βόλτες από το ένα σημείο του προσώπού σου στο άλλο, αφού στην ουσία το μαντηλάκι τα μεταφέρει από'δω κι από κεί χωρίς να τα αφαιρεί. Κι εσύ χαίρεσαι και νομίζεις ότι τα έδιωξες όλα.. ενώ οι πόροι σου είναι γεμάτοι ακαθαρσίες και υποφέρουν!
Τα μαντηλάκια ΔΕΝ είναι αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού, αφού μεγάλο μέρος των ακαθαρσιών παραμένει πάνω στην επιδερμίδα.

  OK, λογικά ακούγονται όλα αυτά... κάτι άλλο;


👸 3, Είναι οικονομικά
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν χρεώνουν υπερβολικά ένα πακέτο makeup wipes, τα οποία συχνά βγαίνουν και σε προσφορές τύπου 1+1, άσε που θα σου βγουν ακόμα πιο οικονομικά, αν τα αντικαταστήσεις και με μωρομάντηλα (oh mon dieu... tragique!!!). Πόσες φορές όμως χρησιμοποίησες μόνο ένα μαντηλάκι; Πάω στοίχημα ότι σχεδόν πάντα χρειάζεσαι τουλάχιστον τρία για όλο το πρόσωπο και τα μάτια. Με έναν γρήγορο και πρόχειρο υπολογισμό θα διαπιστώσεις ότι τελικά ένα micellaire, ένα λάδι ντεμακιγιάζ ή και ένα απλό καθαριστικό μάλλον θα σου κόστιζε λιγότερο... και θα έκανε και καλύτερη δουλειά (ασυζητητί!)
Τα μαντηλάκια ΔΕΝ είναι πιο οικονομικά από τα υπόλοιπα προϊόντα ντεμακιγιάζ - μπορεί να φαίνεται ότι κοστίζουν λιγότερο, όμως καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες.
  


Δεν σου φτάνουν όλα αυτά; Μη βιάζεσαι. Σού' χω κι άλλα.

👧 4. Η ταλαιπωρία και η κακοποίηση που υφίσταται το δέρμα του προσώπου σου, κάθε φορά που το τρίβεις και το τραβολογάς μανιωδώς με τα μαντηλακια δεν περιγράφεται (καλά, για την σούπερ ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια και τις καημενούλες τις βλεφαρίδες σου, δεν το συζητώ καν). Για να μην εμφανιστούν πρόωρα σημάδια γήρανσης και για να διατηρηθεί η επιδερμίδα μας σε καλή κατάσταση, όσο γίνεται περισότερο, πρέπει να της φέρόμαστε με αγάπη και τρυφερότητα... σαν να είναι μωρό.  Όχι να την τραβολογάμε, να την γδέρνουμε και να την ερεθίζουμε, λες κι είμαστε μαλωμένοι μαζί της...


👩5, Τα μαντηλακια ντεμακιγιάζ, όπως και τα μωρομάντηλα, είναι κομμάτια υφάσματος που παραμένουν κλεισμένα μέσα σε υγρό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, στο ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν και να κάνουν πάρτυ αμέτρητοι βλαβεροί μικροοργανισμοί και βακτήρια... Προφανώς οι εταιρείες το έχουν προβλέψει αυτό κι έχουν ενισχύσει το πακετάκι με συντηρητικά. Το πρόβλημα είναι, ότι συνήθως στις λίστες συστατικών των  makeup wipes εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες συντηρητικών, καθώς και αφυδατικών αλκοόλ (π.χ. alcohol denat ή sd alcohol), αρωματικών ουσιών και σκληρών καθαριστικών παραγόντων, που αποδεδειγμένα αυξάνουν τις πιθανότητες ερεθισμων, εξάρσεων ακμής, αφυδάτωσης, δερματίτιδας, αλλεργικών αντιδράσεων... γιατί να τα βάζεις όλα αυτά επάνω σου και ναθέτεις σε κίνδυνο την ταλαίπωρη την επιδερμίδα σου με τόσα προβληματικά συστατικά;
Ακόμα κι αν θεωρείς ότι το δέρμα σου είναι πολύ ανθεκτικό και αντέχει τις κακουχίες, έχε υπόψιν σου ότι ο ερεθισμός μπορεί να προκύψει ξαφνικά και έπειτα απο μακροχρόνια χρήση ενός προϊόντος ή ενος συγκεκριμένου συστατικού.  Το ρισκάρεις; Εγώ με τίποτα!

 

👸6.  Κάθε φορά που χρησιμοποιείς και πετάς ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ, επιβαρύνεις σε πολύ μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Αυτού του είδους τα μαντηλάκια φτιάχνονται από ίνες που δεν διασπώνται, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται απίστευτα μεγάλες ποσότητες και να μολύνουν ανεπανόρθωτα τον πλανήτη. Έχει υπολογιστεί ότι περίπου 20 εκατομμύρια makeup wipes πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα και αυτό τα καθιστά το τρίτο πιο επιζήμιο για το περιβάλλον προϊόντα στον κόσμο.

 


    Να λοιπόν όλοι οι λόγοι για τους οποίους αντιπαθώ σφόδρα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και δεν τα χρησιμοποιώ, ούτε και τα προτείνω ποτέ και σε κανέναν ... Ξέρω ότι πολλές τα έχετε συνηθίσει και δυσκολεύεστε να τα αποχωριστείτε, πιστέψτε με ομως, μόνο καλό θα κάνετε στο δέρμα σας (και στον πλανήτη!) αν τα διαγράψετε από την καθημερινή σας ρουτίνα. Οι εναλλακτικές που υπάρχουν έιναι πολύ, πολύ, μα ΠΟΛΥ καλύτερες!

    Το double cleansing είναι αυτό που προτείνουν όλοι οι ειδικοί: με ένα cleansing oil (όπως το βραβευμένο Super Facialist -Vitamin C Skin Renew cleansing oil), ένα cleansing balm (όπως το δημοφιλές Clinique - Take the Day Off cleansing balm ή το κλασικό The Body Shop - Camomile Sumptuous cleansing butter) ή και ένα micellar water (αγαπώ  ιδιαίτερα το Bioderma - Sensibio micellar cleansing water) ως πρώτο βήμα, και το αγαπημένο σας τζελ καθαρισμού ως δεύτερο, για να αφαιρεθούν τα πάντα και να καθαρίσετε εντελώς. Για τις βιαστικές ή/και τις τεμπέλες, που θέλουν ένα βήμα στα γρ΄γορα, ένα νερό micellaire είναι η ιδανικότερη λύση, φροντίστε όμως να ξεπλυθείτε μετά και με νεράκι, γιατί κι αυτά περιέχουν καθαριστικούς παράγοντες, που καλό είναι να μην παραμένουν στο δέρμα μας.

 

   Ένα μόνο έχω να σας πω στον επίλογο...

    LOVE YOUR SKIN !!!💗

               Σας φιλω

 


 

 

 

Κάνε τώρα κι ένα κλικ εδώ 

💙Review - Lancaster Total Age Correction Dark Spot Correction & Glow Amplifier serum spf 15  

💜essence - Όλη η νέα βασική σειρά φθινόπωρο/χειμώνας 2020  

💗 Τελικα, τι χρειαζεται να κανεις για να εχεις υπεροχο δερμα ??? 

 

 

No comments: