February 24, 2024

Τάδε έφη... skincare lovers #4(guest post)

 

   Άλλο ένα ποστ δανεισμένο από την ομάδα Skincare Lovers GR  με την υπογραφή της Ευγενίας...  δείτε παρακάτω μερικές ακόμη από τις σημειώσεις που κράτησε  μέσα από όσα μοιραζόμαστε στο αγαπημένο μου facebook group  για καλύτερο skincare




Πάμε…
Τάδε έφη skincare experts!!!

1. Το μόνο που είναι πραγματικά απαραίτητο το πρωί είναι το αντιηλιακό μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά!!!

2. Το σαλικυλικό, που πολλά αντιηλιακά περιέχουν, είναι σε πολύ μικρές περιεκτικότητες και λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες και όχι ως απολεπιστικό!!!

3. Το υαλουρονικό όπως και το κολλαγόνο στα καλλυντικά προσφέρουν επιφανειακή ενυδάτωση, την οποία την θέλουμε φυσικά, αλλά ως εκεί. Τα μόνα συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να αντιστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης είναι τα ΡΕΤΙΝΟΕΙΔΗ και το ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ (η καθαρή μορφή της βιταμίνης c)

4. Και για να σας προλάβω, απολεπιστικά οξέα (κυρίως λακτικό και γλυκολικό), πεπτίδια, αντιοξειδωτικά (ειδικά το συνενζυμο Q10) καθώς και όλα όσα ενισχύουν την καλή λειτουργία του επιδερμικού φραγμού -epidermal growth factors- (κηραμίδια, νιασιναμίδη, αμινοξέα κτλ) σαφώς βοηθούν έμμεσα!!!

5. Όταν βλέπετε σε toner, essence ή serum τον όρο fermented (προϊόν ζύμωσης ρυζιού, φασολιών, πράσινου τσαγιού κτλ) θα ξέρετε ότι περιέχει προβιοτικά που ρυθμίζουν το μικροβίωμα της επιδερμίδας και το κάνει πιο ανθεκτικό. (Ναι, βάλτε το στη ζωή σας!!!)

6. Στα κινητά βλέφαρα των ματιών μας δεν χρειάζεται να βάζουμε κρέμα!!! Η κρέμα των ματιών που απλώνουμε γύρω γύρω απορροφάται και από το βλέφαρο.👀

7. Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι τα Micellar ενοχλούν την περιοχή των ματιών. Προτιμήστε να ξεβάφεστε με ένα balm ή λαδι καθαρισμού και στη συνέχεια πλυθείτε με το καθαριστικό σας (ιδανικό ph 5-6)👀 (για τα μαντηλάκια ούτε λόγος..)

8. Τα Micellar περιέχουν surfactants. Είναι συστατικά που διαλύουν το λίπος και κατα συνέπεια το φυσικό λίπος της επιδερμίδας όταν παραμείνουν σε αυτήν. ΞΕΠΛΥΝΤΕ ΤΑ!!!

9. Τα χείλη δεν έχουν skin barrier για να γίνει οποιασδήποτε μορφής απολέπιση!!!! Βάζουμε ενυδατικά προϊόντα μόνο 🫦

10. Chicken skin: ό,τι γλυκολικό βάζουμε στο πρόσωπο, ρίχνουμε σε ένα cotton pad και ταμπονάρουμε στα επίμαχα σημεία 2-3 φορές την εβδομάδα. Μπορεί να μη χρειαστεί και τόσο😉


+1🥰 THE ORDINARY:
Το Multipeptide+HA Serum εμπεριέχει Argireline σε μικρότερο ποσοστό απ'ότι το Argireline serum. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Argireline μόνο πάνω στις ρυτίδες ματιών, ρινοπαρειικες, ανάμεσα στα μάτια.. και το Multipeptide σε όλο το πρόσωπο. Αν τα χρησιμοποιήσετε συγχρόνως, λόγω υφής πρώτο το Argireline, μην το θεωρήσετε υπερβολή. Θα έχετε πιο γρήγορα λείανση ρυτίδων.

Όταν τελειώσει το ένα serum Argireline, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο το Multipeptide. Τα πεπτίδια λειτουργούν ως εξής: όταν δώσουν αποτελέσματα, μετά χρειάζεται ας το πούμε αναμνηστική δόση για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Πχ εάν στην αρχή χρησιμοποιούμε δύο serum ή ένα serum πρωί βράδυ κλπ μετά δύο μήνες αρκεί να εφαρμόζουμε ένα serum, καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. 😉

Φιλιά πολλά 😘




Διαβάστε και το προηγούμενο guest post της Ευγεμνίας με ένα κλικ εδώ

💋💋💋💋💋💋




No comments: