November 13, 2023

Τάδε έφη... skincare lovers #2 (guest post)

    Άλλο ένα ποστ δανεισμένο από την ομάδα Skincare Lovers GR  με την υπογραφή της Ευγενίας...  δείτε παρακάτω μερικές ακόμη από τις σημειώσεις που κράτησε  μέσα από όσα μοιραζόμαστε στο αγαπημένο μου facebook group  για καλύτερο skincare!




Τάδε εφη skincare experts!!! 💕

1. Η διάρκεια δράσης του αντιηλιακού είναι 2-2,5 ώρες. Η ποσότητα που χρειαζόμαστε για πρόσωπο και λαιμό είναι περίπου 1,5ml. (δυο δάχτυλα όπως μας δείχνουν οι ινφλουένσερς😜)

2. Τώρα το καλοκαίρι όταν ιδρώνουμε ή ψεκαζόμαστε με mist, αραιώνουμε το αντιηλιακό και μειώνουμε την δράση του. Ανάλογα λοιπόν, δεν ξεχνάμε να το ανανεώσουμε.

3. Το blue light είναι το λεγόμενο ορατό φως του ηλίου. Υπάρχει και στις ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι όμως 1000 φορές ασθενέστερο οπότε χρειαζόμαστε 64 ολόκληρες ημέρες μπροστά στην οθόνη μας για έκθεση ισοδύναμη με μια ώρα στον ήλιο!!! Δεν υπάρχει λόγος να φοράμε αντιηλιακό το βράδυ!!

4. Τα περισσότερα toner που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δεν είναι μέρος του καθαρισμού αλλά της περιποίησης. Προσφέρουν ενυδατικά συστατικά στο δέρμα και τα χρησιμοποιούμε όπως τα serum.

5. Όταν φοράμε ένα προϊόν που μας τσούζει, μας φαγουρίζει, μας καίει, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ο μύθος «ό,τι καίει, δουλεύει» έχει καταρριφθεί!!!
ΞΕΠΛΥΝΤΕ ΤΟ!!!

6. Tip για βελούδινα χεράκια : στην βραδινή μας ρουτίνα 2 φορές την εβδομάδα ρετινόλη (πχ Nakomi 0,25 που είναι και οικονομική) + Cicaplast Mains κρέμα χεριών
🤗

7. Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι λεπτό, χωρίς έλαια άρα πολύ ευαίσθητο. ΔΕΝ βάζουμε ποτέ ενεργά συστατικά. Βάζουμε μόνο ενυδατική, πεπτίδια ή κρέμες ειδικά για τα μάτια.

8. Στα ανήλικα κοριτσάκια μας, που γλυκοκοιτάζουν τα μπουκαλάκια μας
(αχ, τα γλυκούλια μου🥰) -εκεί γύρω στα 15-δεν επιτρέπουμε ΠΟΤΕ να βάλουν ΚΑΝΕΝΑ ενεργό συστατικό. Καθαριστικό, κρεμούλα ενυδατική, αντιηλιακό ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, άντε και κανένα ενυδατικό serum ή toner είναι υπεραρκετά!

9. Στα σπυράκια που βγαίνουν στο ξεκούδουνο 🤬 ιδανικά εφαρμόζουμε ένα pimple patch ή acne patch (το ίδιο είναι) και τα αφήνουμε στην ησυχία τους. Άλλες εναλλακτικές είναι να πλυθούμε κανά δυο μέρες με καθαριστικά (όπως SA Serave cleanser, ή The Inkey List Salicylic Acid Cleanser) και να εφαρμόσουμε τοπικά succinic acid (The Inkey LIst, Sephora)

10. Το λεμόνι ταιριάζει εξαιρετικά με τα ρεβύθια. Η ασπιρίνη είναι για τον πονοκέφαλο. Πάστες, ντομάτες και λοιπά βάλτε τα στο κοκκινιστό!!! Το ξέρω ότι τα βάζανε οι γιαγιάδες μας, αλλά στον 21ο αιώνα καλύτερα να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και όχι την κατσαρόλα μας!!!!

Love u όλες🫶
💋💋💋💋💋💋💋

Διαβάστε και το προηγούμενο guest post της Ευγεμνίας με ένα κλικ εδώ






No comments: