May 30, 2023

Πώς γίνεται η αύξηση % ρετινολης. (guest post)

 


Συνεχίζουμε τα guest posts από τα άρθρα που ανεβάζουν τα πολύ μελετηρά μέλη της ομάδας Skincare Lovers GR στο facebook και σήμερα είναι η σειρά μιας πολύ ενδιαφέρουσας αναφοράς στα ρετινοειδή από τη Μαρία Μ.,το πώς μπορούμε και εάν χρειάζεται τελικά να αθξήσουμε κάποια στιγμή τη συχνότητα ή το ποσοστό των υπέροχων αυτών ενεργών συστατικών στις ρουτίνες περιποίησης μας...



Πώς γίνεται η αύξηση % ρετινολης.







Υπάρχουν κανόνες αλλά κολλάμε στο οικονομικό. Οι περισσότερες ξεκινήσαμε από 0,2 ή 0,3% L'Oréal, The ordinary, Cosrx, Mizon κλπ. Τα επόμενα βήματα 0,5-1% μας παραπέμπουν σε The ordinary, Medik8, Skinceuticals, Paula's choice. Ανατριχιασατε από τις τιμές; Ναι αυτή είναι η αλήθεια.







Αυτός είναι ο λόγος που προχωρήσαμε κατευθείαν σε Granactive Retinoid 2%in emulsion από TO ή 0,05 retinal Geek and Gorgeous. Είδατε τις τιμές; Ναι εδώ είμαστε μάλλον καλύτερα. Επιπλέον η retinal είναι πολύ ευγενική και σπάνια κάνει ερεθισμούς στο δέρμα.




Κάποιες στη συνέχεια προχώρησαν σε 0,10 retinal και ή ανταπαλενη από φαρμακείο με το όνομα adafferin. Βρισκόμαστε εδώ ποια σε Retinoid acid. Τέλος κούρσας.


Προσέξτε όμως αυτό. Το σύνθημα των δερματολόγων είναι GO LOW AND SLOW. Δύο φορές τη βδομάδα για 4-5 βδομάδες και αύξηση συχνότητας στη συνέχεια. Αυτό το μοντέλο ισχύει για κάθε ποσοστό ρετινοειδους είτε μιλάμε για το μικρότερο είτε για το μεγαλύτερο.

Τώρα μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει από τις έρευνες που έχουν γίνει ότι είναι προτιμότερο να αυξήσουμε τη ΣΥΧΝΌΤΗΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΩΣ ενός μικρού ή μετρίου ποσοστού ρετινοειδους ΠΑΡΑ να αυξήσουμε το ποσοστό και να μειώσουμε τη συχνότητα εβδομαδιαίως σε μία ή δύο φορές.
Από τις απορίες σας διεγνωσα την ανάγκη σας να προχωρήσετε, να αυξήσετε... τα ενεργά συστατικά γενικώς. Σκεφτείτε λοιπόν και φιλτράρετε μήπως είναι πιο ξεκούραστο για το δέρμα σας να αυξήσετε τη συχνότητα κι ας μείνετε σ αυτό μήνες, χρόνο. Η δουλειά στο δέρμα γίνεται και μάλιστα γίνεται χωρίς οπισθοχώρηση. Κάθε ερεθισμός, κάθε ξεφλούδισμα είναι πισωγυρισμα για την υγεία του δέρματος κοντά στο 6μηνο. Μελετηστε ότι σας έχουμε γράψει, ότι έχουν διηγηθεί τα μέλη, νιώστε το δέρμα σας, φιλτράρετε τις πληροφορίες και αποφασίστε.


Με αγάπη
Your Skroutz

Created bt Maria B.⭐


Βρείτε πολλές ακόμη πληροφορίες για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, ειλικρινείς και αληθινές κριτικές προϊόντων, απόψψεις, συμβουλές και οδηγίες χρησης συστατικών στο facebook group Skincare Lovers GR










No comments: