September 11, 2019

Μήπως ήρθε η ώρα να "αποτοξινώσεις" το Makeup Bag σου?


      Πολλές γυναίκες συγκεντρώνουν όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν για το μακιγιάζ τους σε ένα όμορφο και ευρύχωρο νεσεσέρ. Αλλες χρειάζονται περισσότερα από ένα, δύο, τρία, μπορεί και δέκα νεσεσέρ. Αλλες, πάλι, εκτός απο δέκα νεσεσέρ, γεμίζουν και τρία-τέσσερα συρτάρια και κανα δυο ντουλάπια...  και ναι, δεν ντρέπομαι να το πω, είμαι κι εγώ μία από αυτές τις παλαβές.
    Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, κορίτσια μου, ένα είναι το σίγουρο:είναι απολύτως απαραίτητο να κάνετε που και που ένα καλό ξεκαθαρισματάκι και μία "αποτοξίνωση" στα καλλυντικούλια σας! Μην το αποφεύγετε, μην βαριέστε, μην τεμπελιάζετε και μη δυσκολέυεστε να αποχωριστείτε κάποια από αυτά-εκτός από τους προφανείς και γνωστές σε όλες μας λόγους υγιεινής, σκεφτείτε και το άλλο... μετά από ένα ξεσκόνισμα/ξεσκαρτάρισμα στη makeup συλλογή μας, έχουμε την καλύτερη δικαιολογία για να την ανανεώσουμε με ολόφρεσκα νέα καλούδια (εμένα, πάντως, αυτή η σκέψη πάντα με ξεσηκώνει)!
    Πάμε λοιπόν να αποτοξινώσουμε μαζί το makeup bag μας σε τέσσερα απλά βηματάκια!



1. Ουπς. Aυτό έληξε!
 Όλες μας το κάνουμε, κρατάμε τα καλλυντικά μας καταχωνιασμένα σε συρτάρια και ντουλάπια για χροοοοοόνια και ζαμάνια.... λες και θα πάθουμε κατάθλιψη, αν τα αποχωριστούμε. Θα έτρωγες όμως ένα χαλασμένο φρούτο ή ένα γιαουρtάκι με περασμένη ημερομηνία λήξης; Δεν νομίζω να το τολμούσες! Γιατί λοιπόν να βάλεις πάνω στο όμορφο προσωπάκι σου προϊόντα
αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας; Απλά τσέκαρε στις συσκευασίες τους την ειδική ένδειξη, δηλαδή το κουτάκι με το νούμερο και το γράμμα Μ, που υποδεικνύει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων από τη στιγμή που θα τα ανοίξεις (π.χ, η ένδειξη 12Μ σημαίνει ότι δώδεκα μήνες αντέχει το προϊόν σου από την ημέρα που το άνοιξες). Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να παρατείνεις τη ζωή  κάποιων προϊόνων διατηρώντας τα στο ψυγείο, ειδικά όμως για τα πιο ευαίσθητα, όλα όσα είναι δηλαδή σε υγρή ή κρεμώδη μορφή, θα πρότεινα να μην το σκέφτεσαι και να μην το ρισκάρεις καθόλου-μόνο μία θέση έχουν τα ληγμένα, στον κάλαθο των αχρήστων!



2. Τα σπασμένα, μισοτελειωμένα, ξεχασμένα και παραπεταμένα...
Επόμενα στη λίστα, όλα τα προϊόντα
με σπασμένες/κατεστραμμένες συσκευασίες, που δεν μπορείς πλέον με τίποτα να χρησιμοποιήσεις, τα προϊόντα που έχουν σχεδόν τελειώσει και δεν υπαρχει ουδείς λόγος να κρατάς πλέον και βέβαια, η πιο ζόρικη κατηγορία και αυτά που συνήθως δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα να αποχαιρετίσουμε...  τα λεγόμενα "just in case", τα προϊόντα που ποτέ δεν χρησιμοποιούμε, αλλα κρατάμε πεισματικά στον πάτο του νεσεσέρ/συρταριού, γιατί, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να μου έρθει η έμπνευση/θεία επιφοίτιση και να τα χρειαστώ! Όχι, αγάπη μου, μη λέμε χαζά, ΔΕΝ θα τα χρειαστείς, αφού τα σνομπάρεις τόσο καιρό, τα χρησιμοποίησες μια-δυο φορές και τελικά δε σε βόλεψαν! Αν είναι σε καλή κατάσταση, χάρισε τα σε κάποια που θα τα εκτιμήσει και θα τα χαρεί... κι εσύ, είπαμε, βόλτα στα μαγαζιά για να πάρεις καινούρια!!!





3. Καθαρές δουλειές!
 Τώρα που κρατήσαμε μόνο τα απαραίτητα και τα ξεκαθαρίσαμε όλα... καιρός να καθαρίσουμε κιόλας! Για τη σπουδαιότητα της καθαριότητας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, τα ξέρουμε όλες μας καλά. Αν τα τσαντάκια και τα νεσεσεράκια της συλλογής σας είναι υφασμάτινα και πλένονται, βάλτε τα σε ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό, μούλιάστε τα για μερικές ώρες και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά τις λερωμένες ειφάνειες και ξεπλύντε τα καλά. Αν είναι πλαστικά, αν έχετε γενικώς αμφιβολίες για το υλικό τους και για το αν μπορούν να πλυθούν, περάστε τα αρκετές φορές με μωρομάντηλα. Κάντε το ίδιο και με το εσωτερικό των συρταριών-μαζέψτε πρώτα όλα τα σκουπιδάκια με ένα σκουπάκι και περάστε τις επιφάνειες με ένα μωρομάντηλο. Πολύ, πολύ, μα πολύ βασικό: να καθαρίσουμε και τα πινέλα μας! Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για πινέλα μακιγιάζ ή ένα απαλό σαμπουάν και ζεστό νεράκι και καθιερώστε τον καθαρισμό των εργαλείων σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγετε τις μολύνσεις και τους ερεθισμούς!






4. Σωστή τοποθέτησις = άμεση εξυπηρέτησις! 
 Πετάξαμε τη σαβούρα, είναι όλα λαμπερά και αστραφτερά, ώρα για το τελευταίο βήμα, ώρα να οργανωθούμε!  Αραδιάστε όλα τα προϊόντα
μπροστά σας και κοιτάξτε τα προσεκτικά... ξεχωρίστε αυτά που χρησιμοποιείτε συνέχεια και βάλτε τα στο αγαπημένο σας τσαντάκι ή στο σημείο που σας βολεύει καλύτερα, έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση και άμεση εξυπηρέτηση τη στιγμή που τα χρειάζεστε! Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που αναζητάτε σπανιότερα για το μακιγιάζ σας μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ξεχωριστό τσαντάκι ή συρτάρι-σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα να βάλετε τα foundation, τα concealers, τις μάσκαρες και γενικώς όλα όσα έχουν υγρή ή κρεμώδη σύνθεση στο ψυγείο, γιατί, οπως προανέφερα, είναι πιο ευαίσθητα  κι αν δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, θα αλλοιωθουν και είναι κρίμα! Όσο για τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας, η καλύτερη λύση είναι να τα κρατάτε και αυτά σε ένα τσαντάκι ή τις ειδικές θήκες που κλείνουν, έτσι ώστε να μην είναι εκτεθειμμένα στη σκόνη και τα μικρόβια.





      

    Εννοείται, βέβαια , ότι όλα τα παραπανω ισχύουν και για τα υπόλοιπα καλλυντικά μας, όπως ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος, σέρουμ, μάσκες, απολεπιστικά, έλαια... Δεν συνηθίζουμε όμως να στοκάρουμε τέτοιου είδους  προϊόντα και τα τελειώνουμε πιο γρήγορα, πριν προλάβει να μπλοκάρει το σύμπαν από χίλια μπουκαλάκια! Αν βέβαια έχετε μαζέψει πολλά και από αυτά, κάντε κι εκεί ένα ξεκαθαρισματάκι, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!



Καλό μας φθινόπωρο!
Σας φιλώ


1 comment:

Τζίνα said...

Ωραία ανάρτηση. Ειδικά για όσους το θεωρούν "βουνό".