April 2, 2023

PHARMASEPT Balance, σειρά καθημερινής περιποίησης για μικροβίωμα σε τέλεια ισορροπία




   Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες στο χώρο της ομορφιάς που δεν ακούγονται πολύ...  όταν όμως  τις μελετήσουμε λίγο, τελικά φαίνεται ότι έχουν πολλά να προσφέρουν και αξίζουν τη  προσοχή μας! Ειδικά δε όταν πρόκειται για ελληνικές εταιρείες,, το ενδιαφέρον μου αυξάνεται κατακόρυφα και μία εταιρείεα που προσωπικά θεωρώ πολύ αξιόλογη είναι η Pharmasept. Τα προϊόντα της διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προσφέρουν φροντίδα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Όλες οι σειρές των προϊόντων είναι δερματολογικά ελεγμένες, με απόλυτο σεβασμό στη φυσιολογία και το pH του δέρματος και είναι κλινικά δοκιμασμένες σε αναγνωρισμένα εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
   Μια σειρά που  θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω είναι η Balance,  με εξειδικευμένα προιϊόντα για ττην ενίσχυση και την εξισορρόπιση του μικροβιώματος... πάμε λίγο να δούμε τί ακριβώς είναι το μικροβίωμα  και πώς συμβάλλει στη σωστή λειτουργεία και την υγεία της επιδερμίδας, καθώς και τα προϊόντα που διαθέτει η Pharmasept για αυτό τον σκοπό!
 




 Τι είναι το μικροβίωμα;
Είναι ένα σύνολο μικροοργανισμών που ζουν παντού, μέσα στο σώμα μας αλλά και πάνω στο δέρμα μας. Συνεργατικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τους επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς.
 
Που συμβάλλει το ισορροπημένο μικροβίωμα του δέρματος;
Επικρατεί η εντύπωση ότι ο δερματικός φραγμός δρα ως μοναδική ασπίδα προστασίας του δέρματος, ενώ στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός του με ένα ισορροπημένο μικροβίωμα είναι αυτός που συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία του δέρματος. Ως εκ τούτου, ένα ισορροπημένο μικροβίωμα θωρακίζει και προστατεύει αποτελεσματικά το δέρμα, κάνοντάς το λιγότερο ευάλωτο σε εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται σε καθημερινή βάση.
 
Πως διαταράσσεται το δερματικό μικροβίωμα;
Η ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και μπορεί να διαταραχθεί εύκολα από ποικίλους παράγοντες όπως:
• Ο υπερβάλλων καθαρισμός ή και ο καθαρισμός με ακατάλληλα προϊόντα.
• Οι περιβαλλοντικές συνθήκες: ρύποι, μολύνσεις.
• Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία.
 
Η διαταραχή του δερματικού μικροβιώματος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δερματικών προβλημάτων, με τα συχνότερα από αυτά να είναι:
• Ερεθισμοί
• Ξηρότητα
• Ξεφλούδισμα
• Κνησμός
• Ερυθρότητα
 
Για την εξισορρόπηση του δερματικού μικροβιώματος είναι απαραίτητη η ενίσχυση των ευεργετικών μικροοργανισμών, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται αποτελεσματικά μέσω των προβιοτικών και των πρεβιοτικών.
• Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μη παθογόνοι μικροογανισμοί που έχουν ευεργετική επίδραση στο δερματικό μικροβίωμα και κατ' επέκταση στη δερματική υγεία του ανθρώπου.
• Τα πρεβιοτικά είναι θρεπτικά συστατικά, που χρησιμεύουν σαν τροφή επιλεκτικά μόνο για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς, «ενδυναμώνοντας» τους έτσι σε σχέση με τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και εξισορροπώντας συνεπώς το δερματικό μικροβίωμα.

PHARMASEPT & ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ

Η PHARMASEPT με στόχο τη μέγιστη ενίσχυση και εξισορρόπηση του μικροβιώματος, εμπλουτίζει τις ήδη εξειδικευμένες φόρμουλές της με τον ισχυρό πρεβιοτικό παράγοντα Biolin. Αποτελούμενος από συνδυασμό γλυκοολιγοσακχαριτών και ινουλίνης, ενισχύει την ανάπτυξη των ευεργετικών μικροοργανισμών του δέρματος, χωρίς να διεγείρει τους επιβλαβείς.

 

Με αυτόν τον τρόπο φροντίζει το οικοσύστημα των δις μικροοργανισμών που κατοικούν στο δέρμα μας να είναι ισορροπημένο.



🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢

 

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ BALANCE 



SHPWER GEL

Αφρόλουτρο καθημερινής χρήσης για πρόσωπο & σώμα, ιδανικό για την ξηρή / πολύ ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Εμπλουτισμένο με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση δερματικών προβλημάτων. 

Κατάλληλο για καθημερινή χρήση απ’ όλη την οικογένεια.






BODY CREAM

 Κρέμα καθημερινής χρήσης για πρόσωπο & σώμα, ιδανική για την ξηρή / πολύ ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. 
Εμπλουτισμένη με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση δερματικών προβλημάτων. 
Κατάλληλη για χρήση απ’ όλη την οικογένεια προς ανακούφιση της επιδερμίδας.

Με κλινικά αποδεδειγμένη αυξηση της ενυδάτωσης κατά 23% μετά από εφαρμογή 2 εβδομάδων.





MILD DEO ROLL-ON

Αποσμητικό κρεμώδους υφής για ευαίσθητες επιδερμίδες και μη ανεκτικό δέρμα. 
Εμπλουτισμένο με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα της περιοχής, προλαμβάνοντας την εμφάνιση ερεθισμών και φλεγμονωδών καταστάσεων στην ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης. 
Κατάλληλο για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες και για δέρμα μη ανεκτικό. 

 





   INTIM GEL

   Απαλό gel καθημερινής χρήσης για τον υγιεινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής. 
Με χαμηλό pH 4.8 που συμβάλλει στην ισορροπία της περιοχής και εμπλουτισμένο με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση μολύνσεων. 
Είναι φιλικό προς τους λακτοβάκιλλους της περιοχής* και ιδανικό για την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
*in vitro μελέτη που δείχνει ότι το προϊόν ευνοεί την ανάπτυξη των ευεργετικών λακτοβάκιλλων και μειώνει τον πληθυσμό των παθογόνων μικροοργανισμών. 





 

 GENTLE SPRAY

    Απαλό spray καθημερινής χρήσης για πρόσωπο, σώμα & περιοχή ντεκολτέ.
Ιδανικό για την ανακούφιση της ξηρής / πολύ ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας. 
Εμπλουτισμένο με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση προβλημάτων. Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης.
Κατάλληλο για χρήση απ’ όλη την οικογένεια και ιδανικό και για την ανακούφιση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο.




🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Δείτε αναλυτικά όλα τα προϊόντα της σειράς πατώντας εδώ

Πείτε μου αν έχετε δοκιμάσει κάπιο από αυτά τα προϊόντα
και ποιές είναι οι εντυπώσεις σας!



follow me


👄

Πολλά φιλιά!



 

No comments: