March 2, 2023

Προτάσεις προϊόντων για παναδες ή/και μελασμα (guest post)

     Πανάδες, σκούρες κηλίδες δυσχρωμίες... όπως και να τις ονομάσεις, μπελάς είναι και μάλιστα μεγάλος για πολλούς από εμάς! Δείτε παρακάτω μια σύντομη και κατανοητή λίστα συστατικών που βρίσκουμε στα προϊόντα περιποίησης και μπορούν με συστηματική χρήση να βοηιθήσουν στην ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας, καθώς και προτάσις προϊόντων που τα περιέχουν!





Προϊόντα για παναδες (μελασμα)

1) Πρώτων και κύριων αντηλιακό από spf 30 και πάνω. Αν δε κάνετε τίποτα άλλο, βάλτε ένα καλό αντηλιακό. Έχει η Ducray ενα καλό.

2) Alpha Arbutin (άλφα αρβουτινη). Είναι ένα βήμα κάτω από την υδροκινονη. Έχει η Inkey List και The Ordinary





3) Tranexamic acid (τρανεξαμικο οξυ). Έχει η Inkey List, facetheory exaglow και cos de Baha





4) Azelaic acid (αζελαϊκό οξύ). Εχει στο φαρμακείο (είναι σε έλλειψη πανελλαδικά), facetheory, the ordinary (δεν είναι ωραία φόρμουλα), cos de baha, Q&A.




5) Απολεπιστικα όπως το γλυκολικο οξύ, λακτικο οξύ, μανδελικο οξύ. Θα τα βρείτε σε πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο δυνατό είναι το γλυκολικο και το πιο ήπιο είναι το μανδελικο.

6) Βιταμίνη C. Υπάρχουν σε πολλές εταιρείες σε Ελλάδα και το εξωτερικό.

7) Ρετινολη. Υπάρχουν παντού όμως συνιστούμε να ξεκινήσετε από 0.2-0.3% ή τη ρετιναλη της εταιρείας Geek and Gorgeous το a-game 5.

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να ξεκινήσετε όλα αυτά μαζί. Διαλεγετε ένα από τα παραπάνω και ξεκινάτε αργά, χρησιμοποιώντας το 2-3 φορές την εβδομάδα για 2-4 βδομάδες πριν αυξήσετε τις μέρες. ΜΕΤΑ μπορείτε να προσθέσετε και άλλο προιον από τη λίστα με τον ίδιο τρόπο. Τα έχω βάλει με σειρά από πιο ακίνδυνο σε πιο επικίνδυνο.

ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: από αραιό σε πηχτό με την εξαίρεση της βιταμίνης C που πάντα μπαίνει πρώτη μετά από καθαρισμό.

Η διαφορά δε θα φανεί ούτε στον πρώτο μήνα μετά από συνεχή χρήση αλλά μη πτοειστε 😉 Το skincare δεν είναι αγώνας 100 μέτρων αλλά μαραθωνας

Created by Athena💜



Βρείτε πολλές ακόμη πληροφορίες για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, ειλικρινείς και αληθινές κριτικές προϊόντων, απόψψεις, συμβουλές και οδηγίες χρησης συστατικών στο facebook group Skincare Lovers GR





No comments: