September 25, 2023

Ώρα για ρετινόλη... και ένα αναλυτικό review για την best seller NEUTROGENA® Retinol Boost+ Intensive Face Care


      Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσει κανείς να χρησιμοποιεί ένα προϊόν με ρετινοειδή στην καθημερινή του περιποίηση. Γιατί? Γιατί τα ρετινοειδή τείνουν να δημιουργούν κάποιους ερεθισμούς, όταν τα πρωτοεισάγουμε στην φροντίδα της επιδερμίδας μας και το φθινόπωρο οι καιρικές συνθήκες είναι τετοιες, που δεν αυξανουν την πιθανότητα αντίδρασης - δεν έχει ούτε πολλές ζέστες, ούτε πολλά κρύα, αέρα και τρελή υγρασία... οπότει το δέρμα μας δεν έρχεται αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες καταστάσεις.  Αν λοιπόν δεν χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο ρετινοειδές, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να το κάνετε!
     Το επόμενο ερώτημα είναι βέβαια το εξής... με τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, ποιό να επιλέξω? Κρέμες προσώπου,  οροί, boosters, μέχρι και μάσκες με ρετινοειδή έχουν κάνει την εμφάνιση τουςγ κι είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανείς - αν αρχίσουμε να μιλάμε και για ποσοστά και περιεκτικότητες... παραγίνεται ζόρικη η επιλογή. Η γενική οδηγία όμως των ειδικών είναι μία:  όταν πρόκειται για ρετινοειδή, ειδικά όταν είμαστε αρχάριοι, η  πιο ασφαλής επιλογή είναι ένα προϊόν μεγάλης και γνωστής εταιρείας, καθώς τα συστατικά αυτά είναι ευαίσθητα και θέλουν ιδιαίιτερη μεταχείριση στη σύνθεση μιας φόρμουλας, προκειμένου να είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα σωστής έρευνας και ποιοτικής κατασκευής, οπότε οι ειδικοί  τις προτιμούν... όπως την κρέμα που εχω να σας δείξω σήμερα. 






    Η Retinol Boost Intense Care cream από τη Neutrogena κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική (με την ονομασία  Rapid Wrinkle Repair, είναι ακριβώς το ίδιο προϊόν) και είναι από τις πιο αγαπημένες κρέμες με ρετινόλη των δερματολόγων. Σττην ελληνική αγορά για κάποιο λόγο δεν κυκλοφορεί, τη βρήκα όμως στο parfimo.gr και τη χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό σε λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, μια που για το πρόσωπό μου προτιμώ ρετιναλδεϋδη και αυτό το προϊόν περιέχει ρετινόλη. Πάμε να το δούμε αναλυτικά!


Τί λέει η εταιρεία για αυτό το προϊόν...


Η NEUTROGENA® Retinol Boost+ Intensive Face Care είναι μια κρέμα που άμεσα δίνει εντατική ενυδάτωση για πιο λεία επιδερμίδα, ενώ μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς και τις σκούρες κηλίδες.
Η πλούσια και χωρείς άρωμα σύνθεσή της περιέχει καθαρή ρετινόλη, που ενεργοποιεί την φυσική ανανέωση των κυττάρων και καταπολεμά τα ορατά σημάδια γήρανσης. Μετά από χρήση τεσσάρων εβδομάδων, μειώνει  σημαντικά τις βαθιές ρυτίδες, αυξάνει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνει την υφή και βελτιώνει τη συνολική όψη της επιδερμίδας. 




Οδηγίες χρήσης Αν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει προϊόντα με ρετινοειδή, εφαρμόστε καθημερινά σε στεγνό δέρμα. Για αρχάριους στη χρήση ρετινόλης, εφαρμόστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σε  στεγνό πρόσωπο και λαιμό και αυξήστε σταδιακά σε καθημερινή χρήση. Εφαρμόστε πάντα αντηλιακό κατά τη δι΄'αρκεια της ημέρας, καθώς η ρετινόλη μπορεί να αυξήσει τη φωτοευαισθησία της επιδερμίδας. Αν νιώσετε ελαφρά ερυθρ'οτητα, καύσο, ξεφλούδισμα, είναι απόλυτα φυσιολογικό στην αρχή. Αν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, μειώστε τη χρήση ή διακόψτε την εντελ'ώς, αν είναι απαραίτητο.



INGRTEDIENTS
Aqua, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Glycerin, Dimethicone, PPG-15 Stearyl Ether, Stearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Behenate, Butylene Glycol, Ceteareth-20, Isohexadecane, Cellulose, Retinol, Hydrolyzed Myrtus Communis Leaf Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Dimethicone Crosspolymer, Sodium Polyacrylate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Ascorbic Acid, BHT, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.




👸Η γνώμη μου
Όπως είπα και πριν, την χρησιμοποιώ σε λαιμό, ντεκολτέ και χέρια εδώ και αρκετό καιρό (πάνω από έναν μήνα) κι έχοντας χρησιμοποιήσει πολλά προϊόντα με ρετινοειδή, τη θεωρώ ένα πολύ αξιόλογο προϊ'όν. 

✅έχει πλούσια, πολύ ενυδατική υφή, τέλεια για τον φθινοπωρινό/χειμωνιάτικο καιρό και για αφυδατωμένες επιδερμίδες
✅θα μπορούσε άνετα να φορεθεί και μόνη της, αμέσως μετά τον βραδινό καθαρισμό, οπότε είναι ιδανική για όσους θέλουν λίγα προϊόντα στην περιποίηση τους (εγώ βάζω πάντα από κάτω ένα σέρουμ, συνήθως με πεπτίδια και μερικές φορές, άν νιώθω ότι το χρειάζομαι,  βάζω και λίγη έξτρα ενυδατική κρέμα από πάνω, όταν στεγνώσει καλά)
η εταιρεία δεν αναφέρει επισήμως το ακριβές ποσοστό ρετινόλης που περιέχει και δεν μπόρεσα να το βρω κάπου αλλού,  είδα κάποιες αναφορές από 0,05 έως 0,5% - λαμβανοντας υποψιν ότι η κρέμα αυτή κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια, θεωρώ πιο πιθανό να έχει μικρό ποσοστο, 0,1-03%, μια που όλα τα προϊόντα με ρετινοειδή που  κυκλοφόρησαν παλαιότερα ήταν αυτής της λογικής, προτιμούσαν δηλαδή τις χαμηλές περιεκτικότητες (που, απ'ότι φαίνεται, έιναι και η πιο σωστή προσέγγιση με τα ρετινοειδή...)
✅έχοντας χρησιμοποιήσει ρετινοειδή σε προσωπο, λαιμό και ντεκολτέ εδώ και χρόνια, ξεκίνησα εφαρμόζοντας αυτή την κρέμα καθημερινά, θεωρώντας ότι έχει μικρό ποσοστό και δεν θα με ερεθίσει... μετά από τέσσερα βράδια συνεχόμενης χρήσης  όμως, παρατήρησα ότι στο ντεκολτέ το δέρμα μου είχε ελαφρώς κοκκινήσει, οπ'οτε πλ'εον την εφαρμ'οζω μέρα παρά μέρα χωρίς πρόβλημα
✅λόγω της ερυθρότητας που προέκυψε, συμπεραίνω ότι, αν και με μικρό ποσοστό, το προϊόν αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αδύναμο και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουμε τις ικανότητες του... προφανώς το delivery system (η τεχνολογία που έχει να κάνει με τη μεταφορά των συστατικών στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας) είναι τέτοια μέσα στη φόρμουλα, που τελικά το κάνει να είναι πολύ αποτελεσματικό
✅ θεωρώ αυτή την κρέμα μια εξαιρετική, πολύ αξιόπιστη και ποιοτική επιλογή για όσους θέλουν τώρα να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ρετινόλη, αλλά και για όσους έμπειρους χρληστες θέλουν  ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό προϊόν - δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και χρ'όνια προτείνεται από αμέτρητους δερματολόγους και μάλιστα είναι και ένα από τα αγαπημένα προϊόντα της μεγαλης μου συμπαθειας (και πολύ απαιτητικής...) Dr Dray στο YouTube
✅η εταιρεία χρησιμοποιεί σε αυτή τη σύνθεση ρετινόλη SA (SUSTAINED ACTION, παρατεταμένης δράσης,πατενταρισμένο μείγμα μαλακτικών στην κρέμα), σύμπλοκο γλυκόζης (εκχύλισμα φύλλων Myrtus Communis) και υαλουρονικό οξύ, συνδυασμός που επιταχύνει τη δράση της ρετινόλης, βοηθά στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού για τη μείωση του ερεθισμού και εξαφανίζει γρήγορα τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
✅μπορεί να εφαρμοστεί και γύρωα πό τα μάτια, ιδανική επιλογή για το "πόδι της χήνας"
✅στα συν του προϊόντος και το γεγονός ότι δεν περιέχει άρωμα




❌το μόνο που θα έλεγα ως μειονέκτημα αυτής της κρέμας, είναι ότι, ενώ κυκλοφορεί κανονικά σε όλη την υπ'ολοιπη Ευρώπη ως μέρος της σειράς Retinol Boost (που περιέχει συνολικά έξι προϊόντα), για κάποιον μυστήριο λόγο  δεν είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά -  όπως ανέφερα και πριν όμως, μπορούμε να τη βρούμε στπο  parfimo.gr
 


Στα ελληνικά καταστήματα  μπορούμε να προμηθευτούμε 
τρία από τα προϊόντα της σειράς NEUTROGENA® Retinol Boost

💙Retinol Boost Night Cream
💙Retinol Boost Eye Cream
💙Retinol Boost Serum



Στο parfimo.gr υπάρχει ακόμα ένα προϊόν από αυτή τη σειρά, η Retinol Boost Day Cream SPF 15 (ναι, ναι, η ρετινόλη μπορεί να φορεθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν η σύνθεση είναι σχεδιασμένη για αυτό τον σκοπό) , καθώς και δύο προϊόντα από την ενυσχυμένη σειρά Retinol Boost+, το  Retinol Boost+ Intense Night serum και την κρέμα που σας έδειξα εδώ..


Στο ίδιο διαδικτυακό κατάστημα υπάρχουν και μερικά πακετάκια 
με συνδυασμούς προϊόντων από αυτές τις δύο σειρές σε ειδικές τιμές.





⭐Αν είστε αρχάριοι στα ρετινοειδή, δείτε εδώ συμβουλές για σωστή χρήση και τα καλύτερα και οικονομικότερα προϊόντα με ρετινόλη για αρχάριους.. - στα οποία προστίθεται αυτή η κρέμα σίγουρα!
⭐Αν δεν γνωρίζετε ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα σε όλα τα ρετινοειδή, δείτε εδώ το σχετικό μου βίντεο
Ευχαριστώ από καρδιάς το parfimo.gr που μου έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξω αυτό το προϊόν και μου τπ απέστειλε δωρεάν για να το δοκιμάσω!




FOLLOW ME


👄
Πολλά φιλιά!


No comments: