July 19, 2023

Τάδε έφη... skincare lovers (guest post)

      Άλλο ένα ποστ δανεισμένο από την ομάδα Skincare Lovers GR  με την υπογραφή της Ευγενίας...  δείτε παρακάτω μερικές ακόμη από τις σημειώσεις που κράτησε  μέσα από όσα μοιραζόμαστε στο αγαπημένο μου facebook group  για καλύτερο skincare!



1.Άνοιξη - καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσουμε ρετινοειδή. Ελληνίδες είμαστε, για μπάνιο θα πάμε, ηλιοθεραπεία θα κάνουμε, τα παιδιά θα κυνηγάμε πέρα-δώθε, άστο από Σεπτέμβρη!!
Οι υπόλοιπες που θα μείνουμε άσπρες και φέτος , μειώνουμε τις μέρες ή το ποσοστό!

2.ΟΧΙ!!!!! Τα ρετινοειδή ΔΕΝ αντικαθίστανται από κανένα άλλο συστατικό!!!! Το bakucciol ΔΕΝ είναι ρετινόλη!!!

3.Στις ρουτίνες ρετινοειδών ή οξέων, καλό είναι στο τέλος να εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό μπαλμ χειλιών. Μόνο εμένα στεγνώνουν τα χείλια μου;;;
(Ακολουθεί διαφήμιση)
Αγαπώ avene/cold cream!

4.Αντιηλιακό και πάλι..
τελευταίο στην ρουτίνα μας, ανανέωση κάθε 2-3 ώρες με το ίδιο ή διαφορετικό. Οι βαμμένες προτιμάμε στικ ή σπρέι ή πούδρα.
Αν μείνουμε στο σπίτι αρκεί και η ενυδατική, με δείκτη όμως 30+ (όλο και κάποια στιγμή θα κάνουμε μια γύρα το μπαλκόνι!)

5.Τα αντιηλιακά αλλοιώνονται στις μεγάλες θερμοκρασίες. Καλό είναι να τα έχουμε μέσα στην τσάντα μας, ιδανικά στην σκιά.

6.Αντιηλιακό και μάτια: έξυπνο τιπ:
Βάζετε στο κάτω μέρος του φρυδιού και στο κέντρο μια ποσότητα φακής αντιηλιακό, και με τα ακροδάχτυλα ταμπονάρετε την περιοχή γύρω από τα μάτια

7.Ωωω ναι!! Το πρωί πλενόμαστε μόνο με άφθονο χλιαρό νερό!! Τα προϊόντα που βάλαμε το προηγούμενο βράδυ έχουν απορροφηθεί από το δέρμα μας και φυσικά ανάλογη ποσότητα πήγε και στο μαξιλάρι!!

8.Παρόλα αυτά ειδικά τώρα το καλοκαίρι είμαστε πολλές που ιδρώνουμε-ξε-ιδρώνουμε όλη νύχτα, κάνουμε slugging το προηγούμενο βράδυ η νιώθουμε λιπαρές!! Οπότε εννοείται ότι πλενόμαστε με απαλό καθαριστικό.

9.Η καθημερινές ρουτίνες μας, cycling το λένε τώρα
απολέπιση, ρετινοειδές, ενυδάτωση.
Αν χρησιμοποιούμε ρετινοειδή αρκετούς μήνες, μπορούμε να αυξήσουμε την συχνότητα της όποτε η σειρά πάει:
απολέπιση, ρετινοειδές, ρετινοειδές, απολέπιση, ρετινοειδές, ρετινοειδές, ενυδάτωση.

10.Και κάτι για τα ποδαράκια σας:
Μετά το μπάνιο το βράδυ, αφού τα στεγνώσετε πολύ καλά, βάλτε σε ένα βαμβακάκι γλυκολικό, (αυτό της L’Oréal που έχει 5€ με την έκπτωση) και περάστε πατουσίτσες και νυχάκια!!
Είναι εκπληκτικό το ποσό γρήγορα μαλακώνουν οι φτέρνες και ασπρίζουν τα κιτρινισμένα νύχια


💋💋💋💋💋💋💋

Διαβάστε και το προηγούμενο guest post της Ευγεμνίας με ένα κλικ εδώ


No comments: