February 24, 2023

Βασική, απλή και αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας (guest post)

      
      Μια σωστή και ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας δε χρει'αζεται να είναι πολύπλοκη... αρκεί να κατανοήσουμε μερικές βασικες αρχές! Είναι βέbαια πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανεις με τόσα που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά - οι πληροφορίες πέφτουν βροχή και μερικές φορές αντικρούονται κιόλας... οι οδηγίες όμως που δίνουν οι ειδικοί  είναι συγκεκριμένες και τελικά, πολύ απλές! Δείτε παρακάτω μια απλή πρωινή και βραδινή skincare routine, που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί από όλους, ακόμα κια τους εντελώς αρχάριους στο skincare!






🌞Απλή πρωινή ρουτίνα :

1. Καθαρισμός είτε με ένα ήπιο νερό miccellar, είτε με ένα ήπιο ενυδατικό καθαριστικό, είτε με ένα balm, είτε με σκέτο νεράκι. (Όπως νιώθετε εσείς τι χρειάζεται το δερμα σας.
2. Ένα ενυδατικό τόνερ.
3.Έναν ενυδατικό ορό (προοαιρετικό)
4.Μια ενυδατική κρέμα, είτε απλή, είτε μία με κηραμίδια.
5.Αντηλιακή προστασία.

🌛Απλή βραδινή ρουτίνα:

1. Καθαρισμός είτε με balm είτε με νερό micellar και ακολουθεί καθαριστικό.
2. Ένας ορός ενυδατικός με πεπτίδια
3. Ενυδατική απλή κρέμα, ή μια αναπλαστικη, ή μια κρέμα με κηραμιδια.
Ένα βράδυ την εβδομάδα, κάνετε απολεπιση. Είτε με γλυκολικό οξύ με χαμηλό ποσοστό, είτε με λακτικό οξύ, είτε με μανδελικο για τις πιο ευαίσθητες. Και τα τρία τα αφήνετε χωρίς να ξεβγαλετε και κλείνετε με μια ενυδατική κρέμα.
Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό την επόμενη μέρα.



🌟Αν θέλετε μπορείτε να εμπλουτισετε τη ρουτίνα σας αργότερα με:
Πρωί :
με ένα σερουμ βιταμίνης C. Είτε με καθαρό ασκορβικο οξύ, είτε με κάποιο παράγωγο της C. Η βιταμίνη C μπαίνει αμέσως μετά τον καθαρισμό σε στεγνό πρόσωπο. Μπορείτε να συνεχίσετε, αφού απορροφηθεί καλά η C , με το τόνερ και είτε με τον ορό, είτε με την ενυδατική σας και το αντηλιακό σας.
Βράδυ :
Μπορείτε να ενταξετε σιγά σιγά την ρετινόλη ή την ρετιναλδεΐδη. Υπάρχουν πολλά προϊόντα για αρχάριες. Δύο φορές την εβδομάδα για αρχή και μετά μέχρι τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Μετά τον καθαρισμό και τον ενυδατικό ορό σας σε στεγνό δέρμα και σε μέγεθος ενός μεγάλου μπιζελιου, απλωνετε σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Και κλείνετε με την ενυδατική σας.
Το πρωί πάντα αντηλιακό.
Και εννοείται δε ξεχνάμε ένα βράδυ την εβδομάδα, την απολεπιση και την ενυδάτωση ή μια μάσκα ενυδατική.
Για τα μάτια είτε μένετε στα προϊόντα που βάζετε σε όλο το πρόσωπο, είτε σε μια ενυδατική κρέμα ματιών.

Βασική ρουτίνα (και αποτελεσματικη) που όλες μπορούμε να κάνουμε με απλά και φθηνά προϊόντα.


created by Βάσω💛


Βρείτε πολλές ακόμη πληροφορίες για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, ειλικρινείς και αληθινές κριτικές προϊόντων, απόψψεις, συμβουλές και οδηγίες χρησης συστατικών στο facebook group Skincare Lovers GR






All reac

No comments: